Сани Жекова, Цеко Минев и Рафи дадоха старт на Европейската купа по снуоборд

3
153
Добави коментар
bgobserver
bgobserver

Лицето на българския сноуборд Александра Жекова и председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев откриха Европейската купа по сноуборд- слоупстайл в Кюстендил. Стотици кюстендилци и гости на града се събраха на площад „Велбъжд“ за старта на състезанието и концерта на Х- фактор №1, любимецът на тийнейджърите Рафи.

Изключително впечатлена от трасето и красотата на Осоговската планина е най- добрата българска сноубордистка  Сани Жекова.

 „За мен е голяма чест, че ще бъда част от това голямо спортно събитие. България и Кюстендил е отново домакин на състезание от много висок ранг и това е безспорна радост за нашия спорт. Благодаря на всички, които работеха този старт да стане факт. Надявам се да се забавлявате и успех на всички“. „Изключително съм щастлив, че това голямо състезание събира сноубордисти от цял свят в Осоговската планина. Доволни сме, че взехме това домакинство, като убедихме международната федерация да се довери на един нов курорт. Вярвам, че ще бъде супер успешно състезание и то да се превърне в една добра традиция“, заяви председателят на БФСки Цеко Минев.

Специален гост на откриването на Европейската купа по сноуборд бе зам.- министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов.

„Провеждането на такова престижно състезание на територията на Кюстендил, не може да не буди гордост и радост във всички нас. Убеден съм, че организаторите ще се справят перфектно, както и домакините. Пожелавам на всички участници максимално добри постижения и съм сигурен, че след това състезание много деца ще бъдат запленени от спорта“, заяви Ценов.

Сред публиката бяха областният управител Владислав Стойков и кметът Петър Паунов, които съдействаха Европейската купа в Кюстендил да стане факт. Домакин на надпреварата е Фън парк Осогово и неговия двигател Явор Спиридонов.

Десетки момичета и момчета не пуснаха Рафи повече от 30 минути, като изпълнителят търпеливо раздаде автографи  и се снима с всички. Рафи обеща пред  Дарик, че пак ще се върне в Кюстендил, като анонсира новия си хит, който е на комбината- Лео, Део, Рафи и Играта.