Един нов вид подово осветление като настилка

7
157
Добави коментар

    Всеки ден в нашето време навлизат все повече технологии във всяка една област на икономиката по света. Водещи все пак остават по-големите компании, които имат и повече възможности за реализиране на подобни проекти. Един от тези иновативни проекти е създаването на нов вид подово осветление под формата на килим. Нашата строителна компания МД-90 ще ви даде информация в подробности за това светлинно „килимче“ :

състои от LED диодчета, които не се виждат защото са в основата на специалната „килимна“ настилка; при преминаване на хора, засича присъствие със сензори и започва да  свети  с различна честота; това е съвместен проект на Philips и холандската компания Desso има защита от удар или  механично нарушение на повърхността; управлява се от софтуер, пректиран специално за него; настройката му позволява  различни степени и контрол на осветление; цветовете могат да бъдат променяни и контролирани; този така наречен килим за осветление, позволява и различни  конфигурации като форми и изображения; лесно може да бъде почистен;  има висок живот на потребление /около 20 години на диодите/; дава възможност за лесна подмяна при нужда на килимните плочи , което зависи от  интензивността на експлоатация; осигурява мека, ненатрапчива светлина; притежава наситеност на цветовете си; излъчва сияние, с което неминуемо привлича погледа и създава неповторима атмосфера и присъствие; има опция да бъде използван и за създаване на стрелки за посоки или други информационни указания за големи пространства в обществени и офис сгради.

      Едно „умно” решение, което обединява осветление и настилка в едно и създава ново поколение килими. Изглежда невероятно като факт, но това не е сценарии от фентъзи.  Едно вече реално приложение, което в близко бъдеще ще бъде  широко приложимо на пазара.

      Повече за иновативни технологии и изобретения  по света  в областта на строителството, може да прочетете на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област.