Kaufland обогатява био асортимента си със собствена марка биоплодове и биозеленчуци

1
147
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Kaufland обогатява био асортимента си със собствена марка биоплодове и биозеленчуци

8 април 2019 г.

Kaufland обогатява асортимента си от био продукти с разнообразие от биозеленчуци и биоплодове, част от вече наложената собствена марка K-Bio на компанията. Продукцията е сертифицирана съгласно строгите изисквания и наредби на ЕС за биологично производство и под постоянен контрол от независими институции на всеки етап от производствения цикъл – от почвата и водата до готовата продукция.

Kaufland държи на екологичното и социално отговорно производство, затова за да се гарантира и контролира високото качество на биоплодовете и биозеленчуците K-Bio, те се отглеждат по щадящ околната среда начин, без употреба на химически торове, препарати и пестициди при борбата с вредителите. За това свидетелстват и сертификатите на Globul G.A.P*, IFS**, Ecco Ingenieros*** и Lacon Institute****, които продукцията притежава.

Биозеленчуците и биоплодовете K-Bio са вече налични в хипермаркетите на търговската верига в цялата страна като част от био асортимента на компанията. Клиентите вече могат да избират и свежи K-Bio краставици, домати, чери домати, лимони, мандарини, тиквички, чушки, патладжани и портокали.

Така общият брой продукти в био асортимента на Kaufland достига до над 660 в най-големия по площ хипермаркет на веригата. Разнообразното портфолио на собствената марка K-Bio пък включва вече над 50 предложения от пълнозърнесто брашно от спелта през хрупкаво мюсли с плодове до млечен шоко крем.

Kaufland традиционно популяризира свежите плодове и зеленчуци като ежедневна и качествена част от семейното меню и с помощта на своите Свежи Супергерои. Те се грижат клиентите и техните семейства да са добре информирани за произхода, свойствата и съставките на всеки плод и зеленчук, който търговската верига предлага.

Като компания с отговорно и последователно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в глобалната кампания Greenpeace-Detox на международната организация Greenpeace, с която подкрепя избягването на опасни химикали и спазването на важните екологични и социални стандарти на производствените условия.

*Стандартът Global G.A.P: Global G.A.Р. е независима световна система за добри земеделски практики. Стандартът гарантира, че в предлаганите плодове и зеленчуци няма остатъчни количества пестициди и нитрати, следи за хигиената при прибирането и обработването на продукцията, както и за безопасни и здравословни условия на труд за работещите.
**Стандартът IFS: междунараден продуктов сертификат за безопасност на храните.
*** Ecco Ingenieros: Серифицираща организация специализирана в одит на безопасност на храните.
**** Lacon Institute: Частен институт за осигуряване на качеството и сертифициране на биологично произведени хранителни продукти.

За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 г. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.