Dji Tello излиза с визията на Iron Man

3
199
Добави коментар
wood-vision
wood-vision

В началото на месец Април DJI обявиха една доста интересна модификация на мини дрона DJI Tello. За производството на тази серия се включват компаниите Marvel и Ryze Tech. Очевидно тук таргет на аудиторията на DJI е маниаците на теми джаджи, както и всички Marvel фенове. Както виждате тази аудитория не изисква високи стандарти по отношение на камера и видео, именно затова от DJI са избрали и най-ниско бюджетната им серия.

Външен вид

Типично за Iron Man и Stark Industries мини дронът носи червени и златисти цветове и изглежда доста бляскаво и симпатично. Освен с цветовете си дрона не се различава с нищо друго по отношение на външния си вид. Другата изненада е приложението, което се използва за навигация и управление, а вече и може да се програмира.

 

DJI Tello Hero App

Това приложение има изцяло променен дизайн и интерфейс, а също така предлага възможността за програмиране на дрона. Tello Iron Man поддържа Tello EDU app, Swift Playgrounds app, както и визуалните езици за програмиране Python и Scratch. Както вече споменахме таргета е маниаци на технологи, а тези които разбират от код ще могат да си програмират трикове и интерфейс на дрона. Друго интересно за приложението, че използва същия женски глас като този от FRIDAY приложението във филмите на Marvel.

 

Спецификации

Нека разгледаме и техническите параметри и възможносхти на устойството:

5 мегапикселова FPV камера с възможност за заснемане на 720p HD видео 13 минути време за полет на максимална дистанция от 100 метра Електронна софтуерна стабилизация на изображението Зареждане през USB и възможност за замяна батерии Интелигентни функии на летене Throw and Go режим за стартиране на полет от ръка 360 – режим на завъртане в пълен кръг (360 градуса) правейки панорамна снимка и видео  8D Flip – каскадни трикове и завъртания във въздуха Цена и заключение

Определено поредната интересна джаджа от DJI. Към днешна дата дрона стува 140 евро от магазина на производите. Към тази цена е включена и цената за доставка. Като цяло дрона има не лоши възможности и е перфектен за начинаещи или просто за програмисти, които търсят други начини да развият уменията си. Също така параметрите на камерата предразполагат да правите бързи снимки и клипове, които да споделяте в социалните мрежи. Е да, дрона не става за заснемане на професионални клипове, тъй като не поддържа необходимото качество, но все пак това не е таргета на DJI при този модел.

Dji Tello излиза с визията на Iron Man

4.8 (96%) 5 votes