Рейзи: Не съм подавал оставка като кмет на Созопол

1
166
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Не съм подавал оставка като кмет на Созопол. Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, не и като кмет”. Това заяви в ефира на БНР – Бургас освободеният от длъжност градоначалник Панайот Рейзи.

Както Ви съобщихме по-рано, днес от ГЕРБ разпространиха информация, според която Рейзи напуска партията и подава оставка като кмет. Малко по-късно обаче самият той отрече това да е вярно.

В прессъобщението се посочва, че той е обсъдил темата с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов, като в публикуваното съобщение присъстваше и следния цитат:

”Панайот Рейзи посочи, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона”.

Оказва се, обаче, че Рейзи в действителност не възнамерява, поне към този момент, да остави кметския пост. Той потвърди, че е бил на среща с Бойко Борисов и Димитър Николов, но посочи, че двамата не са му искали оставката като кмет.

”На тоя етап няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство”, коментира още созополският кмет пред Националното радио.