ВМРО се явяват самостоятелно на евроизборите с водач Ангел Джамбазки

1
148
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

ВМРО се регистрира в ЦИК за самостоятелно участие на предстоящите избори за Европейски парламент, съобщават БГНЕС.

Водач на листата им ще бъде досегашният евродепутат Ангел Джамбазки.

 „Нашата цел е да покажем, че ВМРО може да е една от основните политически сили в България. Последните данни от социологическите агенции го показват. ВМРО се бори минимум за двама представители в европарламента. Влизаме в битката подготвени и се надяваме да покажем, че патриотизмът, традиции и българщината ще бъдат достойно представени“, заяви организационният секретар на партията Юлиан Ангелов.

От ВМРО допълниха, че са търсили докрай партньорство с другите две патриотични формации в коалиция „Обединени патриоти“, но в крайна сметка ще се явят самостоятелно на евровота.

 „Имаме амбиция да обединим патриотично мислещите хора, след като не успяхме да обединим патриотичните партии. Тази кауза е добра и смятам, че ще получим подкрепа“, коментира Искрен Веселинов.

Още в края на февруари лидерът на НФСБ и партньор на ВМРО в „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира, че вече вижда „по билбордове образа на Ангел Джамбазки” – зам.-председател на ВМРО и евродепутат, влязъл в ЕП заедно с Николай Бареков. Билбордовете бяха само с логото на европейското политическо семейство, към което ВМРО принадлежи – „Европейски консерватори и реформитсти“.

За днешната регистрация от ВМРО внесоха над 6 000 подписа. В следващите дни предстои да бъде представена и пълната листа на партията.