Фандъкова подари рокля с 5000 камъка “Сваровски” на Александра Фейгин

1
130
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специален подарък на най-добрата българска фигуристка Александра Фейгин. Церемонията се проведе в сградата на Столична община.

Фандъкова подари на Фейгин състезателното трико, с което тя ще играе волната си програма през новия сезон. Красивата синя рокля е украсена специално с 5000 камъка „Сваровски“, за да може Фейгин да се чувства уверена сред световния елит. Дизайнът е на Росица Мутафчиева от фирма „Спорт лайн елит“, която се грижи и за екипите на националните състезателки по художествена гимнастика.

На миналото световно първенство съдиите са подсказали на Фейгин и треньорката Ина Лутай, че Александра е изключително талантлива, но роклята й е някак семпла и е добре да бъде с по-впечатляващ и грабващ костюм, който ще засили импресивността на изпълненията. Сега костюмът

отговаря на съвременните изисквания и с него Фейгин ще бъде още по-изящна и грабваща погледите по време на изявите си на световния лед.

Кметът на София поздрави Фейгин за завършването на изключително успешния сезон. Фигуристката постигна исторически класирания, след като се нареди 11-а на европейското първенство в Минск (Беларус) и 17-а позиция на световния шампионат в японския град Сайтама.

В неделя Александра Фейгин спечели титлата на държавното първенство по фигурно пързаляне „Приз Виктория“, като по време на състезанието тя е изпълнила успешно комбинация от троен лутц – троен ритбергер. Такава комбинация в момента изпълнява единствено олимпийската и световна шампионка Алина Загитова от Русия.

Следващата цел на Фейгин е да изпълни успешно троен аксел и четворен тулуп.

„Много съм благодарна за този подарък. Сезонът за мен завърши добре. Сега ще работя повече и ще се постарая в бъдеще да имам по-добри резултати. Роклята е много красива. Да, направих комбинация от троен лутц – троен ритбергер, което само Алина Загитова изпълнява в момента. Ще пробвам нови скокове, работя върху троен аксел и четворен тулуп“, каза Фейгин, която тренира фигурно пързаляне вече 11 години.

От утре до неделя на Зимния дворец в София ще се проведат финалите за Европейската купа по фигурно пързаляне. Надпреварата носи името „Скейт Виктория“ в памет на загиналата фигуристка Виктория Димитрова. На състезанието Фейгин ще представи новите си програми пред българска публика, а във волната програма ще играе с новата рокля.

На „Скейт Виктория“ ще участват 260 състезатели от 32 държави, а България ще бъде представена от около 80 фигуристи във всички възрастови групи.