И Делян Добрев подава оставка

2
156
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

И Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Депутатът отново изяви желание да напусне Парламента, този път във връзка с имотния скандал.

От пресцентъра на ГЕРБ посочват, че Добрев бил взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. Той аргументира личния си акт и като “знак на солидарност със своите колеги, които спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения”.

”С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля – не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени”, коментира Добрев, цитиран от пресцентъра на партията.

Оставката му представлява поредно столче, останало празно, заради имотен скандал. Отново повод е публикация в “Биволь”, според която между 2016-а и 2018-а година майката на Добрев, братовчедка му и кумът му са си купили на безценица жилища в София. При това в нови сгради.

Припомняме Ви, че това е втората оставка на Добрев, който се опита да напусне Народното събрание през октомври 2017-а година заради скандала с Община Хасково и обвиненията в шуробаджанащина, отправени към него. Тогава НС не прие оставката му.