Нови 10 км. от пътя Царево – Малко Търново са отремонтирани

2
160
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Нови 10 км. от пътя Царево – Малко Търново са ремонтирани. Готова е отсечката от разклона за с. Българи до местността “Папазова нива”. Извършените дейности са на стойност 1 200 000 лева. Следващата стъпка е цялостен ремонт на пътя, като вече са предприети действия по обявяване на тръжна процедура за избор на проектант. Това стана ясно след посещение на народните представители от Бургас Ивелина Василева и Диана Саватева на място.

Народните представители проведоха и среща с кмета на община Малко Търново Илиян Янчев. Те коментираха и видяха на място протичащата в момента пълна реконструкция на улици и тротоари. Близо 800 000 лв. бяха отпуснати от държавата в края на миналата година с постановление на Министерски съвет. Сред улиците попадат централните „Стара планина“, „Райна Княгиня“, „Родопи“ и др. Реконструирана и модернизирана е и сградата на Районно управление “МВР-Малко Търново“. Проектът се финансира от Оперативна програма “Региони в растеж 2014-2020 г.

Бургаските депутати се запознаха и с напредъка по общински инфраструктурни проекти и ремонти в Царево. Един от тях е разширяването на сградата на администрацията. Кметът Лапчев показа на Ивелина Василева и Диана Саватева как вървят допълнителните укрепителни дейности на съществуваща велоалея, свързваща Царево и кв. Василико, както и реновирането на морската сцена в града.