Електрическа косачка Stihl RME 235

2
173
Добави коментар
agrokom
agrokom

Електрическа косачка Stihl RME 235

Ако искате да косите по-малки обозрими тревни площи, тогава правилният избор е тихата електрическа косачка STIHL RME 235. Благодарение на опростената, но здрава конструкция поддръжката на тревни площи с този лек модел е изключително удобна. Оптималната височина на косене може да бъде настроена на пет степени посредством централната настройка на височината на косене. Това осигурява убедителни резултати при косене и чисто окосена площ във Вашата градина. При това интегрираният индикатор за нивото на запълване на коша за трева Ви показва подходящия момент за изпразването му. Сгъваемата ръкохватка се регулира във височина на две степени и уредът е оборудван с практичка дръжка за носене. Така този компактен, лек модел със своите 13 кг може да бъде компактно съхраняван или транспортиран.

Технически характеристики:

Кош за трева, вместимост л: 30
Коеф. на неопределеност вибрации K м/сек²: 0.7
Номинална мощност W: 1200
Коеф. на неопределеност KpA [dB(A)] dB(A): 2
Настройка на височината на косене: на 5 степени (централна)
Тегло на уреда кг: 13
Ширина на косене см: 33
Тревна площ м²: до 300
Номинални обороти на работен инструмент об/мин: 3200
Гарантирано ниво на звукова мощност LWAd [dB(A)] dB(A): 93
Вибрации на ръкохватката ahw м/сек²: 1.4
Височина на косене мм: 25 – 65
Измерено ниво на звуково налягане LpA dB (A): 79

Серийно оборудване

Централна настройка на височината на косене

Благодарение на пружини централната настройка на височината на косене се настройва лесно на няколко степени на желаната височина на косене. Текущо избраната височина се показва на скала.

Спираловиден нож

Спираловидният нож осигурява равномерно окосена тревна площ и гарантира оптимално запълване на коша за трева. Чрез силния въздушен поток, който ножът създава в корпуса, тревата се изправя преди косене, така че благодарение на интегрираната и мощна въздухопропускателна система се отвежда ефективно в коша за трева.

Отварящ се кош за трева с индикатор за запълване

Кошът за трева от пластмаса се отваря и изпразва много лесно благодарение на своя отварящ се механизъм. При косене въздушният поток отвежда окосената тревна маса в коша за трева и осигурява доброто му запълване. Чрез насочените надолу ламели при косене въздухът се изкарва странично към земята като така се предотвратява вдигане на мръсотия във въздуха. Индикаторът за равнището на запълване сигнализира за точния момент за изпразване на коша.

Лесно движещи се колела

Лесно движещите се колела на косачките STIHL са изключително здрави и имат дълъг живот на експлоатация. За да се маневрира с тях без усилие и да поддържат перфектно избраната посока при косене, те са оборудвани с профил за тяга и устойчивост при движение.

Вградено приспособление за кабела

С помощта на вграденото приспособление за изтегляне и прибиране на удължаващия кабел той се фиксира сигурно към комбинацията шалтер-щекер, с която са оборудвани електрическите косачки STIHL.

Ръкохватки за носене

Тази косачка STIHL е оборудвана с ръкохватки за носене, така че да може да бъде повдигана, товарена и транспортирана лесно. Ръкохватките за носене са подходящи и за точки за прикрепване, за да бъде фиксирана косачката с ремък при транспортиране.

Сгъваема ръкохватка

Благодарение на сгъваемата ръкохватка косачките STIHL се сгъват и стават много компактни при съхранение или се транспортират до следващото място на използване без усилие.

Ръкохватка, регулируема във височина

Ръкохватката за управление може да се адаптира на няколко степени към ръста на работещия с уреда. Тази индивидуална настройка във височина осигурява комфортно и ергономично косене при оставаща винаги непроменена стабилност и маневреност на косачката STIHL.

Полимерен корпус

Лекият полимерен корпус съчетава висока износоустойчивост и здравина по отношение на въздействия на сила, топлина и UV-лъчение.