Kaufland България и Български червен кръст стартираха 10-а поредна великденска кампания

1
152
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Kaufland България и Български червен кръст стартираха 10-а поредна великденска кампания

10 април 2019 г.

Kaufland България подкрепя благотворителната великденска кампания „Топъл обяд“, организирана от Български червен кръст (БЧК), за десета поредна година. Мисията на инициативата е да осигури безплатен обяд на деца в неравностойно положение. Кампанията започна на 8 април и ще продължи до 10 май 2019 година.

В специално поставени дарителски кутии във всички филиали на Kaufland клиентите на търговската верига ще имат възможност да дарят средства за безплатен обяд на деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, от многодетни семейства, с трайно безработни родители.
По данни на БЧК средно около 12 000 деца годишно отпадат от училище поради социални причини. За някои ученици осигуряването на храна по програмата „Топъл обяд” е стимул да посещават редовно учебни занятия.
Kaufland България вече 10 години всяка Коледа и Великден се включва в проекта. В рамките на 10-годишния период на партньорство между Kaufland и БЧК компанията е спомогнала за набирането на 365 635 лв. или 182 817 безплатни топли обяда на нуждаещи се български деца. Дарение от 2 лв. осигурява обяд на едно дете. За приноса си към програмата през годините Kaufland получи почетен плакет и диплом за дарителство.

Социалната отговорност е неразделна част от корпоративната политика на Kaufland и мисията й да подобрява качеството на живот в България. Компанията не е безразлична към проблемите на обществото. С убедеността, че те могат да бъдат решавани само с действия, веригата се доверява на опита на българските институции и неправителствени организации и си партнира с тях, като подкрепя редица инициативи. Сред тях са „Великден за всеки“ и Социална кухня на Омбудсмана на Република България, както и „Купи и дари“ на Ротаракт.

Повече за съвместната кампания на Kaufland и БЧК можете да откриете в сайта на хуманитарната организация