Бургас бе отличен с награда „Град на знанието“

1
136
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Бургас бе отличен с наградата “Град на знанието” в класацията на Дарик радио “Най-добрият град за живеене в България”, за цялостната си политика и въведените иновации в сферата на образованието. Наградата бе връчена на кмета Димитър Николов от образователния министър Красимир Вълчев.

Бургас получава това специално отличие за реализираните инвестиции в образователна  инфраструктура, откриването на нови училища, програмите за ранно езиково обучение, здравословно хранене и здравословен начин на живот, въвеждането на нови методи за обучение в детските градини и училищата.

”Благодаря на Дарик Радио, че забелязаха нашите усилия. Според мен инвестицията в образование е една от най-неблагодарните в политически аспект, защото резултатът не се вижда в същата година, а напред във времето. Да инвестираш в нови технологии, нови помагала и, разбира се, в нови сгради, в нова инфраструктура, резултатът не е видим толкова скоро. Радвам се, че започвайки от детските ясли, детските градини, училищата, ние успяхме през последните две години да инвестираме сериозни средства и в строителството на нови корпуси за нашите университети. Няма по-прекрасно от това да виждаш златни медали и купи от международни състезания и сияещите погледи на децата, които са ги спечелили”, заяви при получаването на наградата кметът Димитър Николов.

Призът за “Най-добър град за живеене” отиде в Русе. Публиката пък избра за свой фаворит в тази основна категория Кюстендил. Зелен град стана Добрич, Бизнес град е столицата София, за Жизнен град беше определена Варна, а по ниво на сигурността първенец е Стара Загора. Беше дадена и една специална награда – за пътна безопасност, която отиде при Ямбол.