Офис столове: Как да ги изберем и какво е важно да гледаме

1
319
Добави коментар
seoslav
seoslav

Повечето от нас прекарват времето си основно в офиса, което прави избора на столове толкова важен

8-часовият работен ден ни отрежда да прекарваме времето си основно на служебното място. За някои той е дори по-дълъг, което прави избора на офис столове изключително важен. И ако бюрото сме свикнали да приемаме за нормално да бъде масивно и по-скъпо, за мебелите, на които сядаме ние често сме склонни да правим компромиси. Това обаче не бива да се допуска. Не е тайна, че комфортният стол увеличава възможността ни да бъдем по-продуктивни и пълноценни. В противен случай ние може да се сдобием с болки във врата, напрежение в кръста и дори здравословни проблеми с краката.

Какво да гледаме при покупката на офис столове:

Външният вид несъмнено е ключов, но по-съществена е функционалността на модела. Приоритет при избора трябва да е не само дизайнът, но и ергономичността.

Подпори

Долната част на гърба е необходимо да има опора за гърба. Съществуват и варианти с регулираща се опора, която осигурява индивидуално настройване. По този начин гръбначният стълб стои в правилната поза и ни защитава от развиването на дископатия, херния на дисковете и други неприятни състояния.

Въртящ се стол

Ако столът има база, която гарантира въртене, вие ще бъдете доволни, защото ще достигате до всички зони спокойно и без никакви притеснения. Така се облекчават движенията и не се стига до допълнителна преумора.

Амортисьори за регулиране

Опция за регулиране има не само при височината, но и при подлакътниците на офис столовете. Това почти винаги присъства при моделите, а за допълнителна екстра се смята също да има повече на брой възможности за регулиране. Сред тях са височина и широчина на облегалката, ъгълът на облегалката и контролиране на напрежението, лумбалната опора и подлакътниците.

Материята

Съвременните материи са дишащи и не позволяват досадно изпотяване в по-топлите дни.

Видовете колелца

Когато в офиса имате настилка от мокет, трябва да съблюдавате колелцата да са подходящи за него. Съобразете ги и когато подът е от теракот, защото тогава движението е по-олекотено. Мислете и за поддържането на самите плочки – производителите предлагат силиконови колелца за целта.

Като извод се налага твърдението, че когато екипът е оборудван с качествено офис обзавеждане, той е по-сплотен и положително настроен на работното място. Колкото по-удобно се чувства всеки служител, толкова по-отдаден е той в задълженията си, които трябва да изпълнява ежедневно. Ако у дома също имате нужда от офис стол, следвайте същите съвети, когато инвестирате в него, за да прекарвате свободните си минути приятно и с усмивка на лице.