Преместиха дербито „Левски“ – „Лудогорец“ на националния стадион

1
143
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Дербито от предстоящия кръг в Първа лига между „Левски“ и „Лудогорец“ изненадващо бе преместено на националния стадион „Васил Левски“. По програма двубоят, насрочен за неделя от 19 часа, трябваше да се играе на „Георги Аспарухов“.

В съобщението на Спортно-техническата комисия към БФС не се посочва причината за решението. Става ясно само, че то е взето със съгласието на двата отбора.

От „Левски“ обясниха за bTV, че се налага спешна подмяна на тревното покритие. По-късно информацията бе потвърдена и от клубния сайт.

„Поради многобройните запитвания от привърженици относно причината за смяната на стадион „Георги Аспарухов“ с националния стадион „Васил Левски“ за домакинството на „Лудогорец“ от третия кръг на плейофите на Първа Професионална Лига, Ви информираме за следното:

Тревното покритие на официалния терен на стадион „Георги Аспарухов“ се нуждае от специфични мерки за възстановяване, които не търпяха отлагане. Това наложи срещата срещу „Лудогорец“ в неделя (14.04) да бъде преместена на националния стадион „Васил Левски“.“

„Сините“ уточниха, че всички привърженици, които вече са закупили билет за мача, ще могат да влязат с него и на националния стадион. Същото се отнася и за тези, които вече са се сдобили с пакетен билет за домакинските срещи на отбора, като пропуските важат за съответния сектор. Тези, които са си закупили билет за централния сектор на стадион „Георги Аспарухов“, както и за семейния сектор, ще бъдат настанявани в Блок 9 на сектор „А“ на националния стадион.

Мачът е от третия кръг на шампионския плейоф и може да има ключово значение в битката за титлата. „Лудогорец“ е лидер в класирането с 64 точки и води с 3 точки пред ЦСКА и с 6 пред „Левски“. При победа „сините“ ще се превърнат в реален претендент за златните медали.