Куриерски фирми отказват пратки за Великобритания заради Брекзит

1
191
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Куриерски фирми в Бургас отказват да приемат пратки за Великобритания. Обясняват, че причината е Брекзит и опасението, че след “развода” нямало да могат да извършват дейност на Острова. Очаквали точни указания за това как ще се процедира след 15-и април.

За странното явление разказват от БНТ, с които се свързала местна жена. Тя ежегодно изпращала до роднините си в Лондон колети за Великден. Тази година обиколила няколко офиса на куриерски фирми в крайморския град, но срещала само откази.

”Всяка година за Великденските празници изпращам на моите близки в Лондон колет с разни неща. Днес отидох в една куриерска фирма и ми казаха, че не мога да изпратя нищо. От куриерската фирма заявиха, че не искат да рискуват докато не стане ясна ситуацията с Брекзит”, разказва Олга пред камерата на Националната телевизия. Български пощи продължават да приемат колети. Няма сигнали за забавяния или недоставени пратки.

Припомняме Ви, че късно снощи Европа даде нова отсрочка на Великобритания, като новата дата за Брекзит е 31-ви октомври.