За 30 дни затуптяло Сърцето на ДГ „Пинокио“, създадено от бургаски татко

1
110
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

30 дни отнема на Петко Драганов да изработи сърцето, което от вчера събира в себе си добротата на децата от Детска градина “Пинокио”, техните родители и обучители. Бургаският татко, който работи като автомонтьор, успява да сглоби сърцето съвсем сам, след работно време. Отделя по някой друг час от вечерите си, понякога в компанията на жена си и детето си, и за около месец успява да приключи с работата по него.

Това сподели самият той пред “PoligrafF”. По думите на Драганов, идеята била на съпругата му Ана. Двамата отдавна се стараят да събират разделно отпадъците у дома и да възпитават същото отношение и у 3-годишния си син, който е възпитаник на детското заведение.

Така се родила и идеята за Сърцето. Инициативата, която придобива все по-голяма популярност не само в “родния си” Бургас, но и в цялата страна, много допада на младите родители, тъй като съчетава в себе си екологичната философия и начин да се подпомогне благородна кауза.

Решават да дарят сърцето на детската градина, където се грижат за малкото им момче. Слънчевият жълт цвят избират семейство Драганови, като нюансът е одобрен и от директорката на детската градина.

Сърцето бе официално открито в сряда, в присъствието на зам.-областния управител на Бургас Севдалина Турманова, директорът “Образование” в Общината Веселина Таралова и кмета на Меден Рудник – Магдалена Манолова.