ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ: ПЕКИН – СУДЖОУ – ШАНХАЙ – ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО ОТ ДИНАСТИИТЕ ДО ДНЕС…

1
127
Добави коментар

Ден 1 /16.09.2019/ СОФИЯ – ДОХА

Полет от София с АК Qatar Airways в 13:00 ч. Кацане в Катар в 17:50 ч.

Ден 2 /17.09.2019/ ДОХА – ПЕКИН

Полет от Доха в 01:55. Кацане в Пекин в 14:55 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (http://www.jiangxigrandhotel.com/) или подобен. Нощувка.

Ден 3 /18.09.2019/ ПЕКИН

Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Градът бързо се променя, тъй като постоянно се модернизира. Ще видите всичко от „Харли Дейвидсън“ и модни бутици до военни изложби в Мемориалната зала на председателя Мао. Въпреки напредъка си, градът оценява своята велика историческа култура и ан-тики. Пекин също така стои като символ на величието, историята, културата и мистиката на Китай. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света – Тиенанмън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали стра-ната. Със своите 980 сгради и над 8700 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец – един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Денят ще завърши с посещение на фабрика за перли – традиция отпреди 500 г. и една от най-ценените стоки в древността. Свободно време за вечеря. Връщане в хотела. Допълнителна екскурзия: Вечерта възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Ди-настията на Златната Маска» – зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – (40 евро/79 лева).Нощувка.

Ден 4 /19.09.2019/ ПЕКИН

Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно опашката на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творе-ние, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Ще отидем до зоопарка в Пекин, за да се запознаем с един от най-редките видове, един от сим-волите на Китай – черно-белите мечки, които тук наричат Ин и Ян в козина и възприемат като мо-дел за мир, интелект и хармония – пандите. Следва фото пауза пред Олимпийският парк – там през 2008 г. за първи път в Китай се про-веждат олимпийски игри. Най-впечатляващият спортен обект е Пекинският национален стадион, който е наречен „Птичето гнездо“ заради специфичната му конструкция. Свободно време. Нощувка.

Ден 5 /20.09.2019/ ПЕКИН – СУДЖОУ

Закуска. Посещение на Небесния храм – това е един от най- значителните исторически паметници на Китай, свидетелстващ за високото равнище, до което е достигнала средновековната китайска архитектура. Тук китайските императори отдавали почит към небето и се молели за добра реколта. Това е най-големият архитектурен комплекс, почитащ небето в света. Разходка в старата част на Пекин. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следобед – трансфер до жп гарата, свободно време за вечеря и отпътуване с влака стрела до Су-джоу. (4 часа), 2’ра класа. Пристигане вечерта в Суджоу, посрещане от местния представител на фирмата, настаняване в хотел Xiangxuehai hotel 4* или подобен в Суджоу. Нощувка.

Ден 6 /21.09.2019/ СУДЖОУ – ШАНХАЙ

Закуска, напускане на хотела. Денят ни ще започне с едно магическо пътуване назад във времето с туристическата ни обиколка в Суджоу и ще завърши с впечатляващия, незабравим и модерен Шанхай. Суджоу е мястото, където древен Китай среща утрешния Китай. Основан през 514 г. пр. Хр., градът се гордее с 2500 години история и безброй древни храмове, дворци, градини, канали и укрепления. Суджоу включва заше-метяващ Гранд Канал и много класически градини. „Градините на юг от река Яндзъ са най-добрите в света, а градините в Суджоу са най-добрите сред тях.“ Това е стара китайска поговорка, в която можете лично да се убедите, тъй като нашата обиколка започва с посещение на една от най-красивите градини, а именно „Градината на захласа“. Кла-сическите градини датират от династиите Мин и Цин или от 1500-1900 г. Днес около 60 класически градини остават в града, а девет от тях са обявени за световно наследство и градината, която ние ще посетим е именно една от тях. Тя е сложно проектирана, с многобройни пагоди, зали и други сгради. На всеки няколко стъпки се разкрива нова сцена, много от които са оформени от прозорци, скулптури и сгради. Един съвет от нас – гледайте и надолу: всички свързващи пътеки съдържат мо-заечни изображения на птици, цветя, дървета и други изображения. Някои от подовите мозайки в градината се казва, че носят добро здраве или богатство, ако ги прекрачите по определен начин. Така че, ако видите други посетители, които се танцуват над плочките, следвайте ги! Невъзможно е да посетим „Венецията на Изтока“, както наричат Суджоу, без да направим разход-ка с кораб по каналите на града. Ще имаме възможността да се насладим на прекрасните глед-ки, автентична архитектура и да усетим хармонията, която цари в този град. В допълнение към своите зашеметяващи градини и канали, Суджоу е в центъра на знаменитата тър-говия на коприна в Китай от векове. Ще се запознаем с техниките и изисканата изработка на най-известния износ на Суджоу, когато посетим фабриката за коприна. За да можем да усетим напълно духа на този невероятен град, ще имаме свободно време, за да опознаем историческата улица – Pingjiang Road. Мостове над реката, къщи с бели стени и черни покриви, построени по каменния път, местните жители… тази улица е олицетворение на традицион-ния местен живот в Суджоу. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следобяд се отправяме с автобус към магнетичния Шанхай, който се намира само на около час и половина от Суджоу. Настаняване в хотел Kingtown Hongkou Hotel Shanghai 4* (http://www.kingtownhotelhongkou.com/) или подобен в Шанхай.

Ден 7 /22.09.2019/ ШАНХАЙ

Закуска. Туристическата обиколка на Шанхай Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Често наричан като „Перлата на Китай“, Шанхай буквално в превод означава „над морето“. Огромни небостъргачи, Bund, големи търговски центрове, музеи, мултикултурни хора и т.н … това е един приказен град и задължителна спирка, когато посещавате Китай! Нашият тур започва с посещение на Нефритения Буда и известната Телевизионна кула, нари-чана “Перлата на Изтока”, от втората зала на кулата се разкрива невероятна гледка над града. Обяд в китайски ресторант (включен в цената). Следва посещение на Бунд, Нанджин Роуд и Централния площад, и градините Yuyuan. Шанхай е известен като родното място на коприната. Свободно време. Допълнителна екскурзия: Разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/69 лева). Трансфер до летището за полет от Шанхай до Доха в 00:20 ч.

Ден 8 /23.09.2019/ ШАНХАЙ – ДОХА – СОФИЯ

Кацане в Дoха в 04:55. Полет за София в 06:50 и кацане в София в 12:00 ч.

QR 228 16SEP  SOFDOH         1300 1750                      
QR 892 17SEP  DOHPEK         0155 1455  
QR 871 23SEP  PVGDOH        0020 0455    
QR 227 23SEP  DOHSOF         0650 1200

Самолетен билет с AK Qatar Airways София – Доха – Пекин / Шанхай – Доха – София с включени летищни такси към дата 15.03.2019 – 55 евро/ 108 лв. При повишаване стойността на летищните такси към датата на издаване на билета, разликата се доплаща към пакетната цена. 5 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*/4*: 3 н. в Пекин в хотел Jiangxi Grand Hotel 4* (http://www.jiangxigrandhotel.com/) или подо-бен 1 н. в Суджоу в хотел Xiangxuehai Hotel 4* или подобен 1 н. в Шанхай в хотел Kingtown Hongkou Hotel Shanghai 4* (http://www.kingtownhotelhongkou.com/) или подобен Трансфер Пекин – Суджоу с влак (втора класа) 5 обяда в китайски ресторанти Климатизиран транспорт Входни такси за всички включени в програмата музеи и обекти Билет за Телевизионната кула в Шанхай Билет за секцията с пандите в зоопарка в Пекин Екскурзоводско обслужване на английски език от местния партньор по време на програмата Всички трансфери, упоменати в програмата Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на ЗД”Евроинс” Водач на групата през цялото пътуване при минимум 14 пътуващи

Обеди и вечери, които не са посочени в програмата като включени Задължително: бакшиши в хотелите и ресторантите – 5 $ на ден на човек (30 $), заплащат се в Китай. Разходи от личен характер Билет за спектакъла „Династията на Златната Маска” в Пекин с включен трансфер – 40 ев-ро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста). Разходка с корабче по р. Хуан Пу – 35 евро/69 лева на човек (при минумум 10 записани ту-риста). Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 90 USD/158 лв на човек. Заплаща се в България. Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД „Евроинс“ – възстановява заплатената сума, при от-каз по здравословни и други причини