Кольо Колев, „Медиана”: Скандалите тежко удрят върху авторитета на управляващите

1
123
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Проблемът с напрежението в Габрово няма потенциал да заглуши скандала около апартаментите на властта, смята социологът Кольо Колев от агенция „Медиана”.

 „Напротив, той се явява продължение на същия този „Апартамент гейт”, който възбужда общественото недоволство. Нещо като своеобразно: „Не стига че крадат, ами и оставят и циганите да ни бият”, каза той в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Последното проучване на „Медиана” показва, че скандалите тежко удрят върху авторитета на управляващите. „За първи път се изравняват желаещите правителството да си ходи предсрочно и тези, които искат да си изкара мандата”, отбеляза Колев. По думите му тези, които искат правителството да си ходи, са се увеличили с близо 10% само в рамките на един месец.

Снимка: btvnovinite.bg

„Бяха направени опити скандалът да се лансира като политическа атака на опонентите на ГЕРБ. Само че хората далеч не смятат така. Те смятат, че има съвършено реални далавери”, посочи социологът.

Според него предстоящите евроизбори ще бъдат своеобразен вот на доверие в очакване на преструктуриране на политическото пространство. По думите му малките партии започват да набират сила.