Общински съветник към ДАИ: Спрете безобразията пред Водната палата

1
98
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ да предприеме бързи и регулярни мерки за справяне със системните нарушения на таксиметрови шофьори, които използват стоянката пред Водната палата. За това настоява в отворено писмо до медиите общинският съветник от Бургас Калояна Живкова.

”След като всички бургазлии знаят за безконтролното и безнаказано поведение на определена група таксиметрови шофьори е време служителите на местната специализирана агенция да вземат отношение. Проблемите са от години, но вместо да се решават се задълбочават”, пише Калояна Живкова.

Според разказа й, бургазлии и гостите на града били принуждавани да приемат „твърда цена“ за превоз. Ако откажат нямали право да се качат в друга кола. Ако някой си позволял да го направи ще бъде изгонен от шофьора или помолен да напусне за да не стане обект на агресия. Ако случайно някой шофьор си позволял да пререди кола саморазправата е гарантирана – препречване на път, надуване на клаксони, а понякога и физическа сила.

Сюжетът с „твърдата цена“, отказ на курсове и скандали са били факт и вчера, докато валеше проливен дъжд. Бургазлии са били рекетирани, гонени и обиждани от таксиметрови шофьори пред Водната палата, уточнява Живкова.

”Подобни практики, освен, че са в противоречие със законодателството, са и уронващи престижа на целия бранш. От произвола на група хора страдат бургазлии, гостите на града и всички таксиметрови шофьори, които са изрядни и работят по правилата. Местните жители знаят какво се случва на тази стоянка и я избягват. Но все пак тя се намира в идеалния център на Бургас и клиенти за рекет винаги се намират. Не може да се разчита само на саморегулация и инстинкта за самосъхранение на гражданите. Предвид и предстоящия туристически сезон настоявам да бъдат взети бързи и категорични мерки срещу изброените по-горе безобразия”, пише още общинският съветник.

Преди година общински съветници отново бяха сигнализирали началника на областния отдел на държавната агенция Красимир Георгиев за нелоялни таксиметрови практики. Последва бърза реакция и проверки през светлата и тъмната част на денонощието.