Рецидивист с 20 присъди отново е в ареста за опит за грабеж

1
159
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

20 присъди очевидно не са били достатъчни, за да превъзпитат 45-годишен рецидивист от Добрич, който бе задържан за пореден път от властите, заради опит за грабеж на пенсионер. Старият познайник на полицията бе заловен, след като проследил и нападнал 83-годишен мъж, тъкмо получил пенсията си.

Сцената се разиграла на 9-и април. След като получил пенсията си, потърпевшият отишъл на заведение със свой приятел, за да се почерпят. Там бил и 45-годишният обвиняем. След като двамата възрастни мъже напуснали кръчмата, обвиняемият тръгнал след тях. Единият от пенсионерите се усъмнил в действията му и останал на пътя, за да наблюдава защо 45-годишният мъж се движи непосредствено след приятеля му.

Така видял, че рецидивистът нанесъл удар на възрастния мъж, започнал да бърка в джобовете му в опит да вземе парите от пенсията му. Инцидентът бил забелязан и от пътуващите в автомобил, които спрели да окажат помощ на 83-годишния пенсионер. Извършителят на грабежа бил задържан от гражданите до пристигането на полицията.

Справката за съдимост на 45-годишния опасен рецидивист показала, че въпросният мъж е осъждан 20 пъти, като в повечето случаи му е налагано ефективно наказание. Определението на Добричкия окръжен съд, с което е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за опита за грабеж, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.