Бургас може да стане първия град с мотопаркинг в страната

1
149
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

След броени дни Бургас ще даде начало на мотосезон 2019. Откриването ще се състои на 20 април, край Морска гара. В навечерието на активната за мотористите част от годината, общински съветници от Бургас предлагат крайморския град да се превърне в първата община у нас със специално обособен мотопаркинг.

Предложението е внесено от председателя на ОбС Константин Луков, председателя на транспортната комисия Диян Димов и съветника Стефан Колев. Идеята им е да се оползотвори пространство в района на бул. “Демокрация”, при кръстовището с ул. “Рилска”, до пешеходната пътека с “Богориди”.

Според вносителите, между пътните платна по тази част от “Демокрация” обикновено не се движат пешеходци. Има възможност да бъде направен мотопаркинг, без да се навреди на дърветата там. Паркингът обаче щял да бъде стимул за бургазлии и гостите на града да се придвижват на две колела.

Това, от своя страна, щяло да облекчи трафика, да намали замърсяването от него, да спести допълнителна амортизация на инфраструктурата и да разреши от части проблема с паркирането в района. Първият мотопаркинг щял да привлече и туристи на две колела в града.