Какви удобства да очакваме от 4-звезден и 5-звезден хотел София?

1
164
Добави коментар
oliveshotel
oliveshotel

Хотелските звезди помагат на потребителите да се ориентират предварително какво да очакват от всеки отделен хотел. Всяка звезда, добавена към хотел, отговаря на по-горна категория и гарантира по-големи удобства за потребителите. Обикновено хората възприемат хотелите с 1 и 2 звезди като места за настаняване, които са нискобюджетни и трябва да бъдат избягвани. 3- и 4-звездните хотели се смятат за среден клас, докато 5-звездните хотели имат репутацията на супер лукс. Тук ще разгледаме какво точно можем да очакваме от 5-звезден хотел София.

4-звездeн хотел София

Трябва да имаме предвид това че всяка една по-горна категория надгражда предходната. За да разберем с какви удобства разполага 5-звездният хотел, е добре да се запознаем с това, което ни предлагат 4-звездните хотели.

За разлика от хотелите с две и три звезди, 4-звездните хотели предлагат по-удобни мебели в по-просторни апартаменти. В тях освен фотьойл и диван, гостите разполагат и с минибар. В хотела има фитнес зала, салон за красота, ресторант, открит или закрит басейн и спа център. Във всяка стая е на разположение интернет, а на рецепцията освен с пари в брой приемат заплащане с банкова карта.

С какво 5-звездни хотели надминават 4-звездните?

Освен всички изброени по-горе удобства, които можете да намерите в един 4-звезден хотел, един 5-звездният хотел София предлага много по-широки и просторни стаи, душ кабина и отделна вана. Изискванията за минимален размер на единична стая са 16,40 кв. м, а за двойни стаи – 20,40 кв. м.

5-звездните хотели са далеч по-безопасни, защото отговарят на всички изисквания за сигурност. Те могат да се похвалят с отлична климатизация и вентилация, бързо и качествено обслужване, многоброен и квалифициран персонал. Хотелите от категория 5 звезди задължително притежават както закрит, така и открит басейн.

Хотелът предоставя и отделен сейф, където да съхранявате вашите документи и ценности, както и конферентен блок, който се състои от една многофункционална зала и допълнителни зали за симпозиуми, конференции, семинари, заседания и други. Ако сградата на хотела е над три етажа, в нея задължително ще има отделен асансьор за рум-сервиз.

Въпреки че това са на пръв поглед незначителни технически подробности, когато пристигнете на място ще забележите огромната разлика, която съществува в тези луксозни хотели спрямо всички останали категории.

Свързани