Всички правим тази непростима грешка след душ, а тя унищожава кожата ни – трябва само да следвате това простичко правило:

1
201
Добави коментар
meriem70
meriem70

Замисляли ли сте, че в нещо толкова обикновено като вземането на душ може би има неща, които не правим както трябва? Именно за това най-рутинно действие ще говорим в днешната ни статия.

Изключително важно е да се грижим добре за кожата си. Редовното почистване и хидратация е само един от начините, по които можете да я подхраним.

Но ако имате други проблеми с кожата, ежедневните ви ритуали могат да ви унищожат, а вие дори да не подозирате.

Душът има дълбоко въздействие върху кожата ви: от времето, което прекарвате под душа до начина, по който изплаквате тялото си. Ето защо е важно да се намери правилната рутина, която подхожда на вашата кожа.

Знаете ли, че това, което правите на кожата си след къпане, е също толкова важно, може би дори по-важно, отколкото просто да се къпете? Една грешка, която повечето жени правят след къпане и която унищожава кожата, е твърде дълго чакане за нанасяне на овлажняващ крем или изобщо да не го нанасят. Факт е, че непосредствено след къпане порите се разширяват благодарение на парата и топлината в банята.

„От решаващо значение е водата да се съхранява в тялото чрез нанасяне на овлажняващи кремове в рамките на първите три минути след душ,“ каза дерматологът Синтиа Бейли.

Изчакването на повече от три минути, за да нанесете хидратиращ крем след баня ще причини загуба на влагата в кожата ви. Ето защо винаги дръжте бурканче с овлажняващ крем в банята и го нанасяйте една минута, след като вземете душ, за да имате здрава и хидратирана кожа.