Съветник иска забрана за паркиране на фирмени коли в ЦГЧ, „Лазур“ и „Възраждане“

1
135
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Общински съветник предлага забрана за паркирането на фирмени коли на улици, площади и безплатни паркинги, публична общинска собственост в границите на Централна градска част, ж.к. „Лазур“ и ж.к. „Възраждане“.

Докладната е дело на Георги Дражев. Той мотивира предложението си с оплаквания от жители на тези райони, които твърдят, че фирмени коли масово нощуват на вътрешни алеи и паркинги, които са предназначени за живущите.

”Служители на фирми заемат паркоместа, освен с личните си коли, но и със служебните си автомобили. При големия брой на лични автомобили и ограничените места за паркиране, това често води до драстични конфликти”, пише Дражев в докладната си.

Текстът, който предлага да бъде вмъкнат в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Бургас, гласи пълна забрана за “престоя и паркирането на моторни превозни средства, собственост на юридически лица” в посочените райони.

Не е ясно как обаче ще бъде посрещнато предложението от дребните търговци, които карат автомобили, записани на името на фирмата им, например.