Меси унищожи „Манчестър Юнайтед“ за 20 минути :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
197
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Барселона“ победи „Манчестър Юнайтед“ с 3:0 като домакин в реванша между двата тима от четвъртфиналите на Шампионската лига. Така каталунците са сред най-добрите четири на Стария континент с общ резултат 4:0 (1:0 на английска земя в първата среща).

Героят за испанците бе добре познат – Лионел Меси. Аржентинецът се разписа на два пъти в първите 20 минути, с което до голяма степен сложи точка на спора. По този начин той вече има 24 гола в 32 мача срещу отбори от Острова.

В 16′ Меси отне топката на Ашли Йънг и предоля Давид Де Хеа с премерен удар в далечния ъгъл. Само четири минути по-късно стражът на гостите допусна кошмарна грешка след шут на звездата на „Барселона“ и резултатът стана 2:0.

Де Хеа бърка по такъв начин за трети път от началото на сезона. Любопитното е, че в английската Висша лига има само двама вратари с повече грешни отигравания, довели до попадение за съперника – Асмир Бегович от „Борнемут“ (5) и Джордан Пикфорд от „Евертън“ (4).

На „Камп Ноу“ „Барселона“ продължи да доминира и стигна до трето попадение в 61′, когато Филипе Коутиньо се разписа с удар от далечна дистанция. Така испанският гранд стана първият тим в Шампионската лига с 3 гола извън наказателното поле в един мач от септември 2017 г. насам, когато това прави „Челси“ срещу „Карабах“ в груповата фаза.

До края отборът на Ернесто Валверде пропусна добри възможности да отбележи още попадения и да направи загубата за гостите още по-унизителна.

Тежка вечер за „Манчестър Юнайтед“, в която „червените дяволи“ записаха и два антирекорда. За пръв път в клубната история „Юнайтед“ допуска 4 гола в сблъсък от елиминационната фаза на Шампионската лига.

Поражението на „Камп Ноу“ бе и четвърто поредно далеч от дома в евротурнирите. Нещо, което „Юнайтед“ за последно прави през 1999 г. Интересното е, че тогава Оле Гунар Солскяер играе във всички мачове от негативната серия.