Григор си осигури среща с Надал в Монте Карло – SportVox

1
154
Добави коментар
sheri
sheri

Григор Димитров осигури на феновете дългоочаквания спектакъл срещу Рафаел Надал в третия кръг на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Монте Карло.

Григор елиминира бойкия германец Ян-Ленард Щруф със 7:5(2), 6:4 за час и 58 минути игра, като се представи доста по-добре на “Корт де Пренс” в сравнение с предишния си двубой в Княжеството. Именно този съперник елиминира във втори кръг Димитров през 2017-а година в Монте Карло, а сега предстои повторение на миналогодишния полуфинал срещу Рафа Надал.

Както е известно, в първия си мач в Княжеството българинът преодоля съпротивата на Матео Беретини със 7:5, 6:4 за 1 час и 54 минути игра. Краля на клея пък по-рано в сряда даде само два гейма на сънародника си Роберто Баутиста Агут – 6:1, 6:1.

Българинът започна малко по-мудно срещата и трябваше да отразява цели седем от осем възможности за пробив в първия сет, като допусна един за 2:3, но моментално направи рибрейк. До края на сета качеството на изпълненията на Григор се повиши и той неколкократно предизвика аплодисментите на публиката, а в тайбрека бе почти безупречен и го спечели убедително.

Доброто му представяне продължи във втория сет и той го започна с ранен пробив, след което можеше да осъществи още поне два, но дори без тях затвори мача убедително. В нито един момент Щруф не изглеждаше дори близо до връщане на брейка, като Димитров не позволи никакво връщане на интригата.

Предстои най-любопитния двубой от осминафиналите в Монте Карло – Григор срещу Надал в четвъртък, най-вероятно на централния корт. Краля на клея има 11 победи и 1 загуба срещу българина, като предишният им сблъсък в Княжеството приключи 6:4, 6:1 в полза на Матадора.

Sportal