Как да изберем сокоизтисквачка ?

1
188
Добави коментар

Сокоизтисквачката не е просто покупка, а инвестиция. Най-добрите сокоизтисквачки – актуални промоции, съвети … Избирай умно, пазарувай разумно

Ръководство за най-добрия избор на сокоизтисквачка

В последно време хората все повече започнаха да се стремят към по-здравословен начин на живот и да търсят възможности, чрез които да повишат тонуса и енергията си. Ако и вие сте тръгнали по този път и ви се иска да внесете свежест и разнообразие в ежедневието си, ви съветваме да прочетете статия до края – ще разберете как да ползвате сокоизтисквачка в ежедневието и как да изберете подходящия модел за вашите цели. Какви са предимствата на т.нар. бавноборотна сокоизтисквачка и какво представляват пресоващите сокоизтисквачки – за всичко това вижте в настоящия материал.

Едно от нещата, които можем да направим е да добавим към дневното си меню прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове, или както още ги наричат – фрешове. Благодарение на тях, ние ще можем да обогатим менюто си с много разнообразни плодове и зеленчуци, за които иначе не бихме се сетили. Също така трябва да се отбележи, че прясно изцедения сок се усвоява много по-бързо от организма ни, от колкото каквито и да са други сокове. Едва 15 минути след като сте изпили един такъв сок, тялото ви ще е в пъти по-живо и енергично.

Актуални промоции на сокоизтисквачки онлайн

Изборът на конкретен модел сокоизтисквачка зависи от вас, вашите желания и възможности. Помислете добре над въпросите, които отбелязахме в началото, за да може наистина да получите това, от което имате нужда. Ако имате възможност, не се колебайте да заложите на някой от горепосочените модели. Със тях ще получите гарантирано качество на добра цена.

Как да изберем сокоизтисквачка

Как и каква сокоизстисквачка да търсите, ще разберете след малко. Най-напред трябва да си зададете няколко основни въпроса, според отговорите на които по-лесно ще се ориентирате в избора си.

Колко често ще използвате уреда?Какви плодове и зеленчуци най-често ще изцеждате?Държите ли на високото качество на сока?Държите ли на бързината?

След като имате отговорите на тези въпроси, ще можете правилно да отсеете информацията, която ще ви предложим и лесно да изберете точната сокоизстисквачка за вас.

Видове сокоизстисквачки Центрофужни сокоизтисквачки

Към тези сокоизстисквачки спадат уредите, които благодарение на няколко остриета и мрежа извличат сока от плодовете или зеленчуците. Работят на принципа на центрофугата и са най-разпространени и достъпни. Материалът, който ще изцеждате се поставя през специален отвор, след това преминава през остриетата, които го настъргват. От получената пулпа сокът се изтича в съд, а тя самата се отделя в друг контейнер. Този тип сокоизстисквачки са сравнително бързи и са подходящи за хора, които не могат да отделят много време за правене на сок. Лесни са за употреба и можете да намерите подобни в порядъка на 100 – 400 лева. Важно е да знаете, обаче за тях, че готовия сок се окислява доста бързо, за това трябва да се консумира веднага, след като се направи. Можете да удължите живота на сока в хладилник с до 5 часа. Другото важно нещо, за тях е, че за сметка на бързината, самата работа на уреда е шумна.

Бавнооборотни пресоващи едновалови сокоизтисквачки

Тук вече става въпрос за малко по-висок клас сокоизстисквачки. Разбира се, това означава и по-голямо качество, естествено на по-висока цена.

Както се досещате, тези уреди работят на принципа пресоване на плодовете и зеленчуците. В сравнение с центрофужните сокоизстисквачки, бавно пресоващите работят на много по-ниска скорост, съответно не произвеждат топлина, а това значително запазва полезните хранителни вещества на сока и той може да се приема доста време, след като е направен – до 72 часа при съхранение в хладилник.

Бавните сокоизтисквачки от този тип са подходящи за хора, които са убедени, че държат на качеството и знаят, че често ще се възползват от тях. Също така, трябва да имате предвид, че ако желаете да имате точно такава сокоизстисквачка, ще се налага да отделяте повече време за приготвянето. В много случаи, отворът, през който се поставя материалът е малък и трябва преди това да подготвите плодовете и зеленчуците като ги нарежете така, че да могат да минават през него.

Бавнооборотните пресоващи сокоизстисквачки се справят чудесно дори с пшенична трева и зеленолистни, а освен това работят доста по-тихо. Това, което трябва да съобразите в къщи е мястото. Някои модели са по-големи, за това преценете предварително къде ще е добре да разположите придобивката си. Както предполагате, всяко удоволствие си има цена, а ценителите на качеството ще трябва да отделят между 100 и 400 лева, за да се сдобият с такъв уред.

Бавнооборотни сокоизтисквачки с два вала

Разликата между този вид и предходния е в технологията. При последните, машината работи на същия принцип, но с помощта на втори вал. Тази технология гарантира изключително високо качество и изцеждане на продуктите до максимум.

Ако сте напреднали в така наречения Джусинг и имате достатъчно време и пари – това е вашата машина. С нея ще получавате минимално окисляване на сока, високо качество, а някои модели могат да правят дори сосове, пюрета и сладоледи. При нея също се наблюдават отлични резултати при пресоването на всякакви зеленолистни и билки. Имайте предвид, обаче, че ще се налага да отделяте време и за почистването, тъй като самия уред е съставен от повече части. Ценовия диапазон е межди 900 и 2500 лева.

Ще обърнем внимание на още няколко важни момента при избора на сокоизстисквачка.

Характеристики на сокоизтисквачките

Тя, разбира се, ще касае конкретния тип уред, който сте избрали. Например, за една центрофужна сокоизстисквачка около 500 вата са напълно достатъчни.

Разгледайте добре какво има в комплекта на модела, на който сте се спрели. Някои части биха били доста полезни, като например видове накрайници за различни плодове и зеленчуци, както и четки за почистване на самия уред.

Изработката на корпуса и размера.

Обърнете внимание на това от какъв материал е направена сокоизстисквачката и дали той съвпада с вашите изисквания. Сокоизстисквачките с пластмасови части обикновено са леки и практични, но с тях трябва да се внимава. Металните или тези от неръждаема стомана са по-масивни и стабилни, но изискват повече място.

За да ви улесним още повече в избора на този толкова практичен уред, чрез който ще си дарявате здраве, сме подготвили топ 5 на най-продаваните сокоизстисквачки у нас

Най-добрите сокоизтисквачки 2019

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци Star-Light

Тази страхотна сокоизстисквачка Star-Light има възможност да работи на два режима – един за меки и един за по-твърди плодове и зеленчуци. Притежава сравнително широк отвор за поставяне на материал и количеството сок, което можете да поберете 1 л.

Уредът е създаден, така че да се разглобява, с цел по-лесно поддържане, което си е голям плюс, когато става дума за такъв тип машини. Ситото е от неръждаема стомана, а освен това самата сокоизстисквачка разполага със система за безопасност. Тежи малко над 3 кг и може да я намерите в сив или черен цвят.

Heinner HSJ-710H

Сокоизстисквачка Heinner NutricionVita HSJ-710H, бял цвят, студено пресоване, мощност: 240W, 60 об/мин,

мотор АС, захранваща тръба 75мм, самопочистване, защита от прегряване, аксесоар за студени десерти,

контейнер за отпадъци, четка за почистване, ниво на шума: 45 dB.

Захранване: 220-240V ~ 50 / 60Hz

StarLight DPJ-800W

За всеки, който обича фрешове – здравословно, вкусно и хранително! С тази мощна сокоизтисквачка с дигитален контрол можете сами да си приготвяте вкъщи фреш от плодове или зеленчуци за нула време. Улеят с ширина 75-мм позволява да подадете плодове с различни размери, а скоростта на въртене се избира лесно с бутоните +/-. На LCD екранът на уреда се показва избраният плод или зеленчук, както и подходящата за него скорост. По-лесно изтискване Благодарение на мощния 800-ватов мотор, можете да напълните цяла чаша фреш само за 5 секунди.

Сокоизстисквачка за плодове и зеленчуци тип охлюв Zelmer JuiceMaker One JP1600

Благодарение на уникалната SES (Smart Extraction System) система за изцеждане, се постига по-голяма ефективност и хранителната стойност. Специален винтов механизъм притиска продуктите, изцеждайки ги щателно и ефективно. Моторът работещ с ниска скорост генерира малко топлина и е изключително надежден. Ниските нива на топлина запазват ценните витамин. Сокове, получени чрез системата SES са 15% по-добри от тези, получени чрез традиционно изстискване, с повишено съдържание на витамини и фибри.

Сокоизстисквачка за плодове тип охлюв Kuvings C9500S

Kuvings C9500S ви повече пресен сок, богат на витамини и хранителни вещества. За разлика от конвенционалните високоскоростни сокоизтисквачки, които разрушават хранителните вещества и ускоряват процеса на окисляване, Kuvings деликатно изстисква плодовете и зеленчуците, без да унищожава естествената им структура. Чрез бавно изстискване (60 об/мин) на цели плодове и зеленчуци ще се възползвате от натурален сок, богат на витамини и ензими, като минимизирате загубата на хранителни вещества. Нивото на шума, получено по време на работа, е много по-ниско от това на конвенционалните сокоизтисквачки и можете да се насладите на пресен сок в спокойна и тиха атмосфера.

Philips Viva Compact HR1836/00

Компактна , винаги подръка на плота в кухнята ви С наполовина по-малкия си размер, тя отнема ограниченото пространство. Изцеждайте сок направо в чашата Тя позволява да използвате своя собствена чаша (макс. 12 cm височина). Поставете я директно под вградения кран и сте готови да изстисквате. Приготвяте до 1,5 литра сок наведнъж. Благодарение на новаторската система за изстискване QuickClean, можете да се направите до 1,5 л сок наведнъж без да се налага да изпразните контейнера за плодова каша Технология QuickClean с цедка с галванично покритие Благодарение Лесна за почистване с домакинска гъба или четка.

Сокоизстисквачка Angel 5500, неръждаема стомана

Само с 82 оборота в минута скорост на въртене Angel запазва всички важни елементи от продуктите в сока, които са ценни за организма като витамини, минерали и живи ензими. Сокоизстисквачката е снабдена с най-новия тип валове – дълги цели 22 см, които ефективно и в същото време внимателно обработва продуктите в три стъпки. В първата фаза, продуктите се смилат грубо (което дава 60% от сока), във втория етап те буквално се „дъвчат“ (и се добавят още 30% сок към това, което дава обикновената сокоизтисквачка), а на третата фаза получената вече каша се пресова, за да се изцеди до капка продукта (+10% повече сок), в резултат на което се изхвърля почти суха пулпа.

Автор: Промо оферти

За всеки търсач на промоции. На едно място събираме всички Оферти, Промоции , Брошури. Ежедневно проверяваме за примамливи предложения и намаления, които публикуваме на нашия сайт. Покажи всички публикации от Промо оферти