Избор на

1
223
Добави коментар

Избор на Електрическа четка за зъби…..Предимства на електрическите четки за зъби… Цените на електрически четки за зъби

Четките за зъби са, както знаем, един важен и изключително необходим инструмент за почистването и поддържането на оралната хигиена. Напредването на технологиите се е отразило и в стоматологията, чрез създаването на електрическите четки за зъби, за които се счита, че са значително по-ефективни от стандартните. Докато с една обикновена четка за зъби вие извършвате не повече от 300 оборота в минута, с електрическата четка оборотите са между 7000 и 8000 в минута, като това става без вие да полагате особено усилие. Както сами забелязвате, разликата е огромна, именно за това електрическите четки стават все по-популярни, а лекарите по дентална медицина горещо ги препоръчват.

Предимства на електрическите четки за зъби

Благодарение на високите обороти, които развиват тези четки, резултатът от почистването е поразително по-добър.С електрическата четка за зъби можете да почистите доста недостъпни места, които обикновената четка няма как да достигне.Справят се с плаката значително по-бързо.Спестяват ви усилията от натиск. Като използвате електрическа четка не е необходимо да натискате. Единствено трябва да задържите четката на желаното място за малко по-дълго и въртящата глава ще се справи с останалото. На пазара има дори модели, които разполагат със сензор, който отчита силата на вашия натиск и автоматично редуцира мощността, ако е необходимо. По този начин се намалява риска от увреждане на зъбния емайл.Това, че не се налага да натискате, когато ги използвате, ви гарантира и предпазване на венците от наранявания.За наистина още по-голяма ефективност, повечето модели имат вграден таймер, на който можете да разчитате. Знаете, че е редно да отделяте поне две минути при всяко миене на зъбите си, за да сте почистили максимално устната кухина и с помощта на този таймер няма да се налага да се чудите дали сте отделили достатъчното време.Изключително подходящи са за хора с двигателни проблеми, като артрит например.Както знаете, добре е да сменяте обикновената четка за зъби на всеки три месеца. При електрическата четка, обаче се смеят само главите. Самото тяло можете да използвате доста дълго време.

Цените на електрически четки за зъби

Има няколко важни факта, които също е добре да знаете, ако сте решили да си вземете такава четка. Цената им определено е по-висока от тази на стандартните четки. Тя стартира от 20 лева за четка със сменяеми батерии и от 50 лева за четките със зарядно. Тези, които извършват звукови вибрации, пък, започват от 150 лева.

Разбира се, това не е задължително да се смята за недостатък, понеже ще използвате електрическата четка много по-дълго време и освен това тя ще ви дава много по-добри резултати.

Видове електрически четки за зъби

Преминаваме към видовете електрически четки и разликите между тях. Добре е да знаете, че консултация с личния ви стоматолог би била от полза, особено ако имате по-специфични проблеми. Той със сигурност ще ви ориентира правилно кой вид е най-подходящ за вас.

Съвсем обикновената електрическа четка за зъби в повечето случаи използва батерии като източник на енергия, но можете да намерите и такива със зарядно устройство. Нейното действие се изразява в повтарящи се въртеливи движения-такива, каквито всеки от нас прави, докато си мие зъбите, но в много повече обороти. При тези четки оборотите са между 3000 и 7000 в минута, а самите влакънца се мърдат напред-назад или се въртят.Звуковите електрически четки за зъби се считат за още по-добри и ефикасни. Те предлагат между 30000 и 40000 оборота в минута и работят на принципа на вибрациите. Точно заради високите си обороти, този тип четки наистина доста умело се справят с плаката и с труднодостъпните места.

Сега, на вашето внимание ще предложим Топ 5 на най-продаваните електрически четки у нас, като се надяваме да помогнем в избора ви.

Най-добрите четки за зъби

Промоции на електрически четки за зъби

Oral-B Advance Power DB4010

Този модел на Oral-B – Advance Power DB4010 – предлага функция за дълбоко почистване и високата скорост от 9600 оборота.

Самите влакънца на четката са меки и щадящи и предпазват венците от наранявания. Можете да намерите DB4010 четката в син и бял цвят.

Виж детайли и цена

Oral-B Braun Vitality D12 513W

Следващото предложение също е на вече споменатата марка и независимо, че предлага по-ниски обороти – 7600, отзивите за него са страхотни. Oral-B Braun Vitality D12 513W се зарежда чрез зарядно и можете да я използвате до 5 дни. Този модел има и специален накрайник за почистване, а дръжката на самата четка е изключително удобна

Виж детайли и цена

Philips Sonicare EasyClean HX6511/02

Оборотите на тази четка са 31000 и отново се зарежда чрез зарядно. Четката за зъби притежава таймер и един накрайник за почистване под наклон, който ви гарантира безупречно почистване и на най-труднодостъпните зони. Чрез динамичното си нежно действие главата на четката лесно се справя с плаката и ви дарява с озаряваща усмивка.

Виж детайли и цена

Електрическа четка за зъби Oral-B Pro 7000,

Тази електрическа четка е на мнодо по-високо ниво в сравнение с останалите, но с нея получавате 5 накрайника за оптимален ефект и освен това разполага с цели 6 програми.

Четката се зарежда със зарядно, към което в комплекта има и поставка. Уникална е с това, че има функция за избелване, масаж на венците

Виж детайли и цена

Oral-B Genius 10000, SmartRing

Електрическа четка за зъби Oral-B Genius 10 , Smartring, 6 програми, 4 накрайника, Bluetooth, Li-ion, Комплект за пътуване, Черна Елегантна и интуитивна, Oral-B Genius 10 е премиум електрическа зъби, която ви дава персонализирано потребителско изживяване, благодарение на 6-те програми за почистване, смарт сензорите, индивидуалното насочване и Bluetooth връзката. По-бели зъби още от първия ден на ползване

Виж детайли и цена

Това са характеристиките само на няколко модела четки, според които да се ориентирате правилно в избора си на електрическа четка. Както вече споменахме, хубаво е да се консултирате със вашия дентален лекар. Той ще ви даде информация каква четка точно би била най-подходяща за вас самите-дали да е с повече обороти, дали задължително да има функция „избелване“, или е достатъчно да се придържате към четки с възможност за дълбоко и прецизно почистване. Колкото и да са удобни и полезни, електрическите четки за зъби не бива да са причина да забравите, че вие също трябва да полагате нужните усилия.

Електрическата четка за зъби само ще ви помага в борбата с плаката и в поддържането на добрата устна хигиена.

Електрически четки за зъби за деца

Вече коментирахме основните предимства на електрическите четки за зъби, но все пак детските зъби имат някои специфики, които може да имам предвид при избора на детска ел. четка.

Една от най-качествените ел. четки за зъби за деца е моделът на Braun D10-513 брандиран като Oral B.

Електрическата четка е с микро-вибрация изклзчително подходяща за малчуганите. Има по-малка глава. Устата на детето е по-малка, както и зъбите му, така че по-малката глава на Braun D10-513 в комбинация с по-дългата основа са най-доброто решение за децата.

Виж детайли и цена

Препоръчани детски електрически четки за зъби

От каква възраст детето може да ползва електрическа четка за зъби?

Електрическите детски четки за зъби се разпознават отдалеч на рафта в магазина – те са по-ярки и шарени, и много често са украсени със снимки на герои от детски филми. На външен вид лесно могат да бъдат сбъркани с играчка, и по-малките деца ги приемат точно по тази начин.

Повечето производители пускат серии електрически четки за зъби за деца над 3 години, така че това може да се приеме за нормална възраст за включването на този уред в хигиенните навици на детето.

При много хора, използващи електрически четки за зъби, съществува заблудата, че само четката е достатъчна. Това обаче, не е изцяло така. Вие, от своя страна, не трябва да спирате да се стараете и да отделяте достатъчно време за тази процедура. Важно е и да се научите по какъв начин правилно да използвате своя помощник в борбата с плаката, за да си гарантирате добри резултати.

Автор: Промо оферти

За всеки търсач на промоции. На едно място събираме всички Оферти, Промоции , Брошури. Ежедневно проверяваме за примамливи предложения и намаления, които публикуваме на нашия сайт.
Покажи всички публикации от Промо оферти