Тръгва делото за убийството на Виктория Маринова

1
172
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова. Според роднините най-справедливото наказание за обвиняемия би бил доживотният затвор.

Защитата поиска гледане по процедурата на съкратеното съдебно производство. Именно това ще се реши днес. Ако съдът го разреши, това ще означава, че наказанието на обвиняемия ще бъде намалено.

Обвинението към Красимиров е за три престъпления- блудство, изнасилване и убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Според Румен Максимов, който е роднина на Маринова възможността за съдебно производство трябва да бъде изключена за извършителите на особено тежки престъпления. Той апелира към депутатите да предвидят промяната.

30-годишната Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018, а тялото и беше открито в крайдунавска алея в Русе. Обвинителният акт беше внесен през март тази година, след като Северин Красимиров беше екстрадиран от Германия.

Досъдебното производство продължи повече от пет месеца. Десетки експертизи бяха изготвени. Една от тях по неоспорим начин доказва, че Северин Красимиров има форма на умствена изостаналост, но е вменяем и може да носи отговорност за действията си.