Важни съвети, касаещи изборът на мебели за Вашата кухня

1
171
Добави коментар
mebeli-bogdan
mebeli-bogdan

В случай, че е настъпил моментът за реновиране на настоящата Ви кухня, или пък сте решили да обзаведете новото си жилище, то е време да помислите за една от основните му части, а именно кухнята.

Съществуват редица важни неща, които трябва да знаете, когато се касае за обзавеждането на кухнята. Едно от най-важните е именно пространството, с което разполагате.

Именно с него трябва да се съобразите, за да ви бъде удобна и практична бъдещата кухня. Какво трябва да направите, преди да поръчате кухненските мебели?

Измерете разстоянието. Ако сте дама, помолете някой, който да стори това. След като измерите помещението и сте готови с размерите, можете да се свържете с представители, фирми, цехове, произвеждащи кухненски мебели и да поискате примерни проекти, разположени спрямо предварително извадените размери.

Повечето компании са в състояние да реализират триизмерно Вашата бъдеща кухня и по този начин да придобиете реална представа как би изглеждала тя.

Нещо важно! Височината е изключително важна. Височината на мебелите, секциите, всичко трябва да е изключително удобно и както се казва „да Ви е на една ръка разстояние“, т.е. всеки рафт да Ви е удобен ,без да се налага да се качвате на стол, за да достигнете посудата.

Мивката е частта от кухнята, която играе ключова роля за цялостната визия. Тук е мястото да споменем, че тази част освен, че е най-важна за визията, е и най-употребяваната.

Мивката също трябва да е съобразена с вашият ръст. Ако сте по-висока дама, то тя трябва да е изградена така, че кръстът да не е под напрежение, а напротив, да е уютна и комфортна и да не натоварва гръбначния стълб при по-продължителна работа.

Същото се отнася и за готварската печка, пералнята, както и другите електроуреди, които са задължителни за кухнята.

Разположението на всеки един рафт, всеки електроуред е изклюително важно да бъде съобразен, и с визията, и с цел удобство на ползвателите, т.е. на Вас.

Изключително важно е също така кухнята да е красива и обзавеждането в нея да изглежда зашеметяващо.

Още един важен съвет, с който повечето не се съобразяват, купувайки нова кухня. Това е типа повърхност. Често  се избират кухни с модули, които са грапави, а във времето това се явява проблем, тъй като самото почистване на подобни повърхности е много трудно. Именно и поради тази причина Ви съветваме да избирате кухня, която е с гладки повърхности. Именно на този тип кухни почистването ще бъде далеч по-лесно и няма да Ви губи от времето.

Бъдете креатилни, опитайте, дори седнете и начертайте кухнята на лист хартия, така както я виждате. Направете така, че времето, което ще прекарвате в кухнята да е удобно и приятно. И имайте предвид, че кухненското обзавеждане и мебели не се обновяват често, т.е. минимум на пет години, което значи, че не бива да щадите средства, ресурси, енергия. Нарпавете така, че и пиятелите ви да се възхитят на блясъка на новата кухня, да си пиете сутрешното кафе с удобство и в комфорт, за който повечето само си мечтаят.

За финал, няма как да не кажем, че Мебели Богдан са една чудесна фабрика, предлагаща богато разнообразие от кухненски мебели. Можете да поискате оферта от тях, както и от други компании, предлагащи подобен тип продукти.