Американският посланик не прогнозира скорошно отпадане на визите за българи до САЩ

1
144
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Американският посланик Ерик Рубин не прогнозира скорошно отпадане на визите за българи. По думите му обаче, се полагат усилия пътуването за океана да бъде облекчено.

Рубин участва в откриването на барелеф на 28-ия американски президент Удроу Уилсън, защитил териториалната цялост на България в преговорите по договора с Ньой.

Инициативата за поставяне на барелеф на президентът Удроу Уилсън в Пловдив е на Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“, информира БНТ.

Церемонията днес е символна, защото историята не се помни достатъчно, заяви американският посланик.

Н. Пр. Ерик Рубин – посланик на САЩ в България: На него принадлежи идеята за сформирането на обществото на народите и ако тази идея се беше реализирала включително и в неговата собствена страна, съдбата на човечеството щеше да бъде различна. Създаването на организацията на Обединените нации след Втората световна война се основава на идеите и на идеалите на президента Уилсън.

Няма вероятност визите за българи за САЩ да отпаднат, каза още американският посланик.

Н. Пр. Ерик Рубин – посланик на САЩ в България: Мисля, че както ние, така и българското правителство работим усилено, за да направим така, че българите да пътуват по-лесно до Съединените щати. Законът, съгласно който би могла да отпадне програмата за визовия режим зависи от Конгреса, той е в ръцете на Конгреса и единствено Конгреса може да го промени.