9 от Ботев разплакаха ЦСКА и съдията – SportVox

1
129
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Ботев Пловдив се класира заслужено на финал за Купата на България, след като завърши 3-3 като гост на ЦСКА на „Българска армия“ в реванша от полуфиналите, въпреки че с 9 души на терена. В първия мач „канарчетата“ надделяха с 3-2.

Домакините бяха близо до гола в 13-ата минута, след като Тиаго центрира от пряк свободен удар, Жоржиньо бе освен непокрит и отклони топката с глава, но кълбото премина покрай дясната греда на Кайзер.

В средата на първото полувреме Черняускас не изчисти добре една върната към него топка и тя се озова в Неделев, който с великолепен шут от въздуха реализира красиво попадение за 1-0.

В 27-ата минута Неделев подаде към Шопов вдясно, който намери оставения непокрит Балтанов в наказателното поле и капитанът на „канарчетата“ насочи топката във вратата за 2-0.

Четири минути след почивката ЦСКА намали пасива си. Тиаго стреля от дистанция, Кайзер не изби добре и Соу направи добавка от 2-3 метра за 1-2.

В 56-ата минута Ботев остана с човек по-малко, след като реферът Петър Костадинов показа скандален втори жълт картон на Филип Филипов за избутване срещу Енрике.

В 74-ата домакините изравниха резултата. Пинто даде прекрасен пас към Евандро, който остана сам срещу Кайзер и с прекрасен шут доведе нещата до 2-2.

В 79-ата минута Пинто сложи топката на главата на Соу, но Кайзер изби в корнер. След него полякът спаси удар след задна ножица на Евандро.

В 85-ата подигравката на „съдията“ Петър Костадинов с Ботев продължи, след като даде ужасяваща дузпа за ЦСКА след симулация на Енрике. Нервите на Вутов не издържаха и той блъсна съдията, за което заслужено получи червен картон. Соу вкара дузпата и направи резултата 3-2.

Въпреки че бяха с двама по-малко, играчите на Николай Киров накараха „Българска армия“ да замлъкне, след като Кристиян Димитров се разписа с глава след центриране от корнер.

В спора за трофея Ботев ще срещне големия си градски съперник Локомотив.