Билборд в пустиня ли е вашият сайт?

1
148
Добави коментар
userado1
userado1

 

Повечето от нас си нямат никаква идея какъв по размер е днешния интернет. Ако решите да потърсите „бизнес услуги“ например, направо ще останете шокиране когато получите обратна връзка с 2,2 милиарда резултати. А знайте, че това никак не е всичко – има още повече подобни страници, непосочени от google, сърфиращ в цялото кибер пространство за абсолютно всички видове услуги и ключови думи.

Учудващо е, че все още има многобройни предприятия и фирми, които смятат, че само с направата на своята интернет страница могат драстично да увеличат оборота на своя бизнес и продажбите на продуктите си. Всеки, който се интересува и занимава с електронна търговия знае, че са важни и необходими и доста други неща, за да могат да се привлекат потенциалните клиенти и посетители на въпросната страница /уеб сайт/.

Обаче истината е красноречива – доста е малък процентът от всички, които са инвестирали в интернет реклама и възвръщат своите инвестиции. Спокойно можем да сравним това като да си купим в пустинята рекламно пространство. Бляскава!… Огромна!… Кампания от билбордове… Която никой няма да види /освен камилите сигурно/.

И все пак, от ключово значение винаги е правилният маркетинг при едно бизнес начинание. От тук следва въпросът, защо голяма част от сайтовете не успяват да се възползват от online рекламата… Е, да! Визитката на вашия бизнес е вашият уеб сайт! И трябва да е регистриран в интернет търсачките, а това трябва да бъде само началото, ако наистина искате да успеете.

Най-важното нещо е да сте наясно по какъв начин и как ще бъдете открити от потенциалните ви клиенти – дали по стандартния метод чрез плащане за маркетинг или както изследват термините за търсене. И двата варианта може би ще ви струват повече предприемаческа мисъл, отколкото време и пари.

Възможно е просто да откриете, че тези, които биха потърсили вашите услуги не са достатъчно, а в случая това няма да оправдае разходите ви. Точно в този момент е нужна вашата креативност и правилна оптимизация на вашия уеб сайт със стотици ключови думи. 

Всички, които започват със създаването на своя уеб-страница трябва да работят усилено за неговата оптимизация за търсещите мaшини. Само това е гаранция за успех. А добрата оптимизация зависи най-много от самите вас и от вашите идеи, отколкото от програмистите и уеб дизайнери, които непрекъснато ви убеждават колко са добри, как ще направят чудеса със сайта ви и т.н. Не трябва никога да забравяте, че една правилна SEO оптимизация отнема време и няма как веднага със започването на вашата рекламна кампания да получите добри резултати, освен ако представените от вас продукти не са уникални на пазара. Не бързайте и имайте търпение!

Маркетингът и правилните стратегии ще тласнат бизнеса ви напред, ще разширят диапазона на вашата аудитория и ще ви отворят нови врати и измерения към успеха, който търсите. Вашият уеб сайт може да бъде вашата голяма награда само когато положите нужните усилия и го направите, както трябва. Защото в противен случай просто ще останете част от онези 2,2 милиарда резултати, които никoй никога няма да види.