Какви са ползите на шампоан оцветителя за коса

1
319
Добави коментар
seoslav
seoslav

петък, 26 Апр., 2019, 09:13ч.

 

 

Идеалното средство за краткосрочна промяна, когато почувствате импулс за нея

Естествена или боядисана, харесвате цвета на косата си и се чувствате добре с него. Но идва момент, в който ви се иска краткосрочна промяна. Дали за конкретен повод или просто от каприз, при всяка жена настъпва желанието за драстична промяна на външния вид. И какво по-забележимо от това да изберете смяна на цвета на косата?!

Не всеки е склонен обаче да се подложи на не толкова щадящото дълготрайно боядисване. Тук в наша услуга идва шампоан оцветителят. Това е едно от най-лесните и безвредни средства за освежаване на визията. За разлика от боята за коса, шампоан оцветителят не прониква дълбоко в косъма, а остава по неговата повърхност. След няколко измивания с обикновен шампоан, той пада напълно.

Добър вариант е за разнообразяване или просто подсилване на цвета между отделните боядисвания. Той няма да придаде траен и интензивен цвят. При по-тъмните коси може да се прояви само като оттенък, но все пак е добро решение, ако не желаете да третирате косата по-инвазивно.

Някои видове са създадени специално за изтощени и повехнали коси. Освен подхранването в дълбочина, те няма да изсушат скалпа и косата ще остане мека и жизнена. Иновативните временни бои са изключително удачни за постигане на омбре ефект.

Задължително е преди употреба да прочетете инструкциите за нанасяне. Дори и професионалните продукти, ако се използват неправилно, няма да доведат до желания резултат. Този вид оцветяване ще предпази косата от окислителя, който обикновено се съдържа в дълготрайната боя.

Изберете продукт, който не съдържа химикали. Те могат да увредят кожата и косата. Такива са амоняка, сулфатите и пероксида.

Как да направим своя избор

Най-важно е да се съобразите с цвета на косата си. Не възлагайте големи надежди, ако от брюнетка имате желание да се превърнете в блондинка. Добре е избраният от вас цвят максимално да се доближава до естествения. Целта е да освежите и подсилите това, което имате. При светли коси постигането на драстична промяна е малко по-лесно. Те са по-податливи на оцветяване, още повече, ако косата вече е боядисвана или обезцветявана. Все пак обърнете специално внимание на указанията. Има оцветители, които не са подходящи за вече боядисвани коси.

В състава на много от шампоаните влизат подхранващи и билкови екстракти, които ще заздравят косата и ще придадат естествен и блестящ завършек. Според ефекта, който искате да постигнете, е нужно различно време за действие. Ако желаете цветът да се запази до 3-4 измивания, оставете да подейства около 20 минути. За по-дълготрайни резултати, може да го изчакате около 40 минути. Отмивайте внимателно и продължително от главата, докато водата стане чиста. Все пак проучете мерките за безопасност в приложеното упътване.

Как да използвате

Сложете си ръкавици и разпределете продукта равномерно по цялата дължина на косата. Не е желателно да се втрива в скалпа. Изчакайте необходимото време. Ако изплакнете твърде бързо, ефектът ще бъде минимален и краткотраен. С всяко следващо измиване цветът ще се променя постепенно, докато изчезне напълно. Процедурата не е особено подходяща за напълно бели коси. При сивата коса е възможно резултатът от оцветяването да е само 30%. Може да създадете само отделни кичури за по-свеж вид.

При всички случаи няма от какво да се притеснявате. Шампоан оцветителите са щадящи за косата, така че може да експериментирате. Докато не опитате, няма как да установите възобновяващото действие на промяната.