7 ключови тайни за контакт със своето Висше Аз

2
157
Добави коментар
setlans
setlans

Всеки от нас е свързан с Божественото. Нашето Висше Аз, което можем да открием в себе си, е далеч отвъд разбирането на нашите съзнателни умове.

Това е силата, до която са се докоснали всички велики гении и учители. Това също е и мястото на магията и чудесата в живота ни.

Това са седемте основни стъпки, за да се свържете с вашето Висше Аз:

1. Вяра и Очакване: Преобразете светогледа си!

Първата стъпка е да повярвате, че имате Висше Аз, с което да установите връзка. Тогава очаквайте всеки ден, че този контакт постепенно ще става по-силен и ще се подобрява, като се фокусирате старателно върху вътрешното си израстване.

Без тези две предпоставки, е трудно да се постигне каквото и да било в живота, дори и на физическо ниво.

За вътрешно израстване, тези две качества са от съществено значение. Затова си поставете за цел, постигането на контакт с Висшето Ви Аз, мислете за тази цел всеки ден, и я поддържайте с решителност, докато постигнете желаният успех.

Ние сме отгледани с предимно материалистичен светоглед, който не обръща внимание на ролята на духовното в живота. За да се установи контакт с духовните светове, трябва да имаме на разположение цялото ни същество – съзнание и подсъзнание – в хармония с нашата цел.

Във всеки основен предмет на дейност/цел, трябва да се установят правилата на играта, и начина, по който се играе. Същото е, и при контактуването с Висшето Ви Аз. Затова търсете писания и учители, които да разширят разбирането ви за вселената, като фундаментално царство на Съзнанието и Ума.

2. Усамотение и Медитация

Отделяйте редовно време за себе си, когато ще можете да бъдете напълно сами. За предпочитане на тихо и спокойно място. Просто стойте тихо, без никакви очаквания. Не правете нищо! Отначало може да бъде много неудобно и странно. Упорствайте.

Дайте време и пространство на вътрешният ви глас, да бъде чут. Това ще се случи или във времето ви за усамотение, или по време на събитията от деня. Ще се случи синхронно събитие и някой ще ви каже точно това, което трябва да чуете.

Ще получите внезапен проблясък на прозрение. Всички велики хора, които познава историята са отделяли такова време само за себе си. Вие трябва да го направите също.

В медитация, вие работите за дисциплина на ума и заглушаване на вътрешното бърборене, което запълва тишината. Вие създавате чисто тяло, което да поеме вашето Висше Аз.

Следене на дишането е много добър метод за медитация, също и Тратака (взиране в пламъка на свещ).

Друг метод е визуализация на златна топка от светлина в слънчевия сплит, която изпълва цялото тяло с енергия и изцеление. Има много практики, които можете да изучите и ползвате.

3. Дневник

Записвайте вашите чувства, емоции, мечти и идеи всеки ден в дневник. Това ще ви помогне да влезете в близък контакт с вътрешните си интуитивни дълбочини.

Записвайте въпроси, които искате да зададете на Висшето си Аз, и по-късно, чрез вяра и очакване ще получите прозренията/отговорите, които търсите.

4. Вътрешен диалог

Провеждайте редовен вътрешен диалог с вашето Висше Аз. За следващите 40 дни, поддържайте редовен контакт с Висшето Аз, през целият ден. Кажете му:

„Знам, че си там и искам да се запозная с теб, и да ти обръщам внимание“. Моля, започни да говориш с мен и направлявай живота ми“.

Не се притеснявайте, че отначало този диалог ще бъде еднопосочен. Не забравяйте, че не сте поддържали връзка от десетилетия. Ще отнеме време да изчистите паяжините.

Продължавайте с вътрешният диалог, сякаш говорите с един приятел – питайте въпроси, споделяйте мислите си, вашите надежди, интересувайте се от него – започнете да слушате за отговори. Те ще дойдат.

5. Житейски уроци

Гледайте на живота, като училище за мистерии. Повярвайте, че целият ви живот – събития, ситуации и хора – е структуриран именно с цел, да ви научи на това, от което имате нужда в момента. Подхождайте на живота, като заговор, който цели да ви прави добро.

Всеки път, когато ви се случи нещо в живота, за добро или лошо, запитайте се, какъв е урокът за вас? Дори неприятните хора/ситуации са поставени умишлено в живота ви, като предизвикателство, което ще ви помогне да израствате.

Когато започнете да разглеждате живота, като филм, в който вие играете главната роля, ролята на Висшето Аз ще стане все по-очевидна. Запишете вашите констатации в дневника си.

6. Сънища

Очаквайте вашето Висше Аз, да ви проговори в сънищата. Преди сън, направете няколко упражнения за разтягане и огъване, за да се отпусне цялото тяло. Попитайте Висшето Аз няколко въпроса и очаквайте отговор.

Когато се събудите сутринта, припомнете си каквото можете от съня и го запишете в дневника си. Ако не сте свикнали да помните сънищата си, ще отнеме време и постоянство.

Както и да е, с търпение, ще започнете да помните сънищата си и ще получите търсените отговори от Висшето Аз.

7. Осъзнаване

Съсредоточете се върху живота в настоящето, върху СЕГА. Когато се храните, знайте, че се храните. Когато ходите, знайте, че ходите.

Единственият реален момент е сега – миналото си е отишло завинаги, а бъдещето все още предстои да бъде. Работете върху изчистването на ума си от тревоги, илюзии и екстраполации. Изчистете душевната бъркотия от ума и създайте място за вашето Висше Аз.

Търпението е катализатор за постигане на успех.

Знайте, че може да сте прекарали целият си живот без връзка с Източника. Затова отнема време да се научите, как да установите контакт отново. Всичко, което си струва, отнема време и практика.

Бъдете бдителни и практикувайте тези седем стъпки всеки ден и ще получите отговорите, които търсите.

Висшето Аз си Ти. Истинското теб. Затова се свържи със себе си, сега!

Сетланс / Д-р Ашока Селвараджах