Благодатният огън-Божие послание-научно доказано!

4
183
Добави коментар
bgforum1
bgforum1

Какво е това Благодатен огън – фокус за вярващите или светлината на истината? Отговорът e успял да намери руски физик. Учен от Института по атомна енергия с помощта на прецизни инструменти успя да докаже, че Благодатният огън всъщност има Божествен произход.

Ръководителят на лаборатория за йонни системи към института Курчатов Андрей Волков успя да направи това, което до сега не можа да постигне нито един учен в света: той проведе научен експеримент в храма на Божи гроб в Ерусалим.По време на спускане на Благодатния огън уредите са регистрирали рязко нарастване на електромагнитното излъчване.52-годишният кандидат на физико-математическите науки Андрей Волков винаги се е интересувал от необичайното явление на спонтанното запалване на огъня в храма на Божи гроб, което се случва в навечерието на православния Великден. Този огън се появява сам по себе си, а в първите няколко секунди, той не изгаря, вярващите си мият лицето и ръцете с него, като с вода. Волков предположил, че този пламък е плазмен разряд.

И тогава му идва идеята за смелия експеримент – да измери електромагнитното излъчване в църквата по време на появата на Светия огън.– Знаех, че това не е лесно – в светилището с оборудване може и да не ме пуснат, казва Андрей Волков. – Но все пак реших да поема риска, а всички инструменти да побере в едно обикновенo куфарче. Като цяло се надявах на успех. И ми провървя. „

Излъчването Ученият настроил така устройството: ако по време на появата на Благодатния огън се получи пик на електромагнитните полета, компютърът ще го фиксира. Ако пламъкът е само фокус за вярващите, тогава това няма да се случи.

Волков гледал как патриархът на Ерусалим влиза в храма с куп свещи. Хората, замръзват в очакване на чудото. В крайна сметка, според легендата, ако Благодатният огън не слезе при хората в навечерието на Великден, това ще отбележи приближаването на края на светаФактът, че е станало чудо, Андрей Волков, разбира преди всички останали в храма – инструментите му показват скок на електромагнитното поле!

Физикът казва : – Вече е ясно, че Светият Огън не е създаден от хора. Това не е лъжа и измама- физическите му „следи“ могат да бъдат измерени!

– В действителност, това необяснимо отделяне на енергия може да се нарече Божието послание?

– Много вярващи смятат, че е така. Това е реализация на Божественото, едно чудо. Няма друга дума за него. Идеята за Бог не може да бъде скована в математически формули