Турция: Фалун Дафа участва в Международния фестивал „Портокалов цвят“ в Адана

1
141
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Minghui.org

Между 5 и 7 април практикуващи Фалун Дафа участваха в Международния фестивал на „Портокаловия цвят“ в град Адана, един от най – големите градове в Турция. Милиони имаха възможността да се запознаят с Фалун Дафа по време на тридневния фестивал на щанда на практикуващите в центъра на града, по време на различни представления в района, както и в парада на фестивала „Портокалов цвят“ – единственият ежегоден парад в Турция.

Фестивалът отбелязва пристигането на пролетта с изпълващия града вълшебен аромат на цъфтящи портокалови дръвчета. Милиони посетители от Турция и чужденци се присъединиха в празненството, като взеха участие в развлеченията и карнавала, сред аромата на портокалови цветове. Парадът на 6 април включваше хиляди участници, вървящи по трасето дълго километър. Около един милион зрители се наслаждаваха на разнообразието на парада. Групата на Фалун Дафа привлече голям обществен интерес и бе заснета от стотици хора.

Хиляди зрители гледаха парада на фестивала на „Оранжевия цвят“, в Адана на 6 април, 2019 г.

Практикуващите внесоха цветна хармония в парада, с традиционни китайски костюми
Практикуващи Фалун Дафа презентираха музикални и танцови представления на три различни сцени из града на 6 и 7 април. Практикуващи от Русия подкрепиха своите турски съпрактикуващи с техните танцови изпълнения. Упражненията на Фалун Дафа също бяха демонстрирани на сцената. Хиляди хора гледаха и аплодираха изпълненията.

Практикуващите от Русия изпълняват различни танци въз основа на традиционната китайска хореография
Демонстрации на упражненията на сцена по време на фестивала „Портокалов цвят“, в Адана
В центъра на града практикуващи демонстрираха упражненията на Фалун Дафа на сцена, раздадоха красиви, ръчно изработени лотосови цветя и използваха възможността да привлекат внимание към неспиращото 20-годишно преследване на Фалун Дафа в Китай. Те събраха подписи в петиция, призоваваща Дзян Дзъмин, бивш лидер на китайското правителство, който е започнал бруталното преследване, да бъде справедливо осъден. Бяха раздадени приблизително 7000 брошури и упражненията на Дафа бяха демонстрирани на тротоара и по улиците в продължение на три дни.
Практикуващите демонстрират упражненията на една от централните улици
Мекселина Йорур научава упражненията
Мекселина Йорур, която живее в Адана, но учи в Ескишехир, беше нетърпелива да научи упражненията на Фалун Дафа. Тя научи всички упражнения за един час. „Чувствах, че все едно нещо ме привлича тук – казва тя. – Енергията тук е различна. Искам да участвам в тази култивационна система, както и във вашите упражнения.“ Практикуващи дадоха на Мекселина информация за различните сайтове за упражненията. Когато научи за бруталното преследване на практикуващи Фалун Дафа в Китай, тя веднага се подписа в петицията. На следващия ден доведе със себе си и своя приятелка, която също се подписа в петицията.
Донай, Езги и Нарин, млади хора от Адана, незабавно се подписаха в петицията когато научиха за преследването на Фалун Дафа. Донай попита: „Защо това преследване изобщо се случва? Няма основателна причина това да става.“
Сена, която държеше щанд до този на практикуващите, научи упражненията на Фалун Дафа
Сена, стояща на щанда до този на практикуващите, търпеливо научи първите четири упражнения. Тя споделя, че упражненията са ѝ донесли чувство на спокойствие и комфорт. Когато научи за преследването, тя се подписа в петицията, призоваваща края му.
В хода на фестивала, много хора търсеха съдействието на практикуващите, за да се допитат за Фалун Дафа и питаха как могат да научат упражненията. Г-н Гохан, полицейски служител, който работи в Адана, се обади на практикуващ и заяви, че иска да научи Фалун Дафа, добавяйки, че може да им помогне за организацията на други дейности в Адана.
Местният вестник „Торос“ изнесе на първа страница статия за Фалун Дафа
Докато практикуващите демонстрираха упражненията, репортер от местния вестник „Торос“ спря, за да интервюира практикуващите. На следващия ден „Торос“ разказва на първата си страница история за Фалун Дафа, озаглавена: „Фалун Дафа е практика на високо ниво, която привлече голям интерес от страна на публиката на Адана.“
Линк към оригиналната статия: http://en.minghui.org

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но Ви молим да цитирате източника.