Знайни и незнайни ползи от слънчевите очила

3
411
Добави коментар
epis
epis

179 прегледа

Гласували: 1, рейтинг: 5

Те са красиви, различни, подчертават нашата индивидуалност и визия. Да, слънчевите очила са страхотен моден аксесоар, но зад тях се крият и ползи, които напоследък доста хора забравят. Без значение в кое време на годината се намираме, носенето на очила би могло да бъде ваш плюс. Дори през зимата, когато Слънцето се крие зад облаци и изглежда, че няма нужда да „се излагате със слъчневи очила“, то част от лъчите все пак достигат до нас и дразнят окото. Същото е и с отразяването на зимното слънце върху снега. Това даже е опасно и може да забележите как професионалните скиори винаги включват в екипировката си предпазни очила.

Какви са останалите ползи от очилата и колко е важно тяхното носене, ще разберете в нашата статия.

Предпазват от редица заболявания и усложнения Знаете ли, че някои сериозни заболявания на очите нямат предварителни симптоми. Глаукомата, пердето (или болест на катаракта) и макуалната дегенерация са точно едни от тези болести, които търпят усложнения. Към главните причини за тяхната поява спадат и вредните лъчи на слънцето. Макар и дълги години наред да нямаме никакъв проблем с тях, то е доказано, че продължителното излагане е отключващ фактор за въпросните заболявания, въпреки че се появяват на по-късен етап. Грижат се и за нашата кожа Точно така, очилата защитават не само очите, но и кожата ни. Зоната около очния контур е една от най- тънките и чувствителните. Затова за нея специално се разработват кремове, някои от които и слънцезащитни. Без очила обаче, предпазването просто не е никакво, затова през лятото и зимата не забравяйте да сложите очила с достатъчно силна защита. Не позволяват да ни влияят външни дразнители Тук не казваме нищо ново, сами може да се досетите, че по въздуха се разпръсват всякакви прашинки, песъчинки, листа от дърветата и т.н. Неудобствата, които могат да ни създадат тези малки неприятели наистина са големи, затова нищо не пречи предварително да сложите слънчевите очила и да избегнете тези моменти. Успяват да задържат влажни очите ни През лятото, излагането под слънчевите лъчи неминуемо изсушава очите ни, което от своя страна довежда до парене, дразнене и проблеми. Тук верни помощници отново се оказват очилата, като тяхната употреба е и най-евтиния вариант. Друг метод за предотвратяване на сухота в

в очите е използването на капки, които ги поддържат влажни.

Спомагат за по-бавната поява на бръчки Ще се досетите веднага защо. Когато нещо пред нас силно блести ние инстинктивно свиваме очи, опитвайки се да не загубим фокус и гледка. Това свиване обаче с годините става причина за появата на фини бръчици около челото, които никак не са желани, особено от дамите. Понякога картината пред нас е много по-ясна със слънчеви очила Да, качествените слънчеви очила и тези със специални защити, могат да направят така че с тях да виждате ясно в много неудобни ситуации- при мъгла, на силно осветено от прожектори място, шофиране срещу силно слънце и др. Безопaсно шофиране Ако сте активни шофьори със сигурност знаете ползите на слънчевите очила при каране. Те са полезни не само защото защитават очите от силните отблясъци, но помагат и при лошо време- мъгла, дъжд и т.н. Предпазват от главоболие Слънчевата светлина дразни ретината и продължителното излагане на слънце, без значение дали е силно или не, може да предизвика силно главоболие. Хората, които са по-чувствителни в тази област и имат мигрена или синузит, още повече се влияят от лъчите на Слънцето. Стилен аксесоар Ще се запитате това каква полза е, но безспорно слънчевите очила са ценен моден аксесоар, който е доказано, че подчертава самочувствието и увереността. Вашите очила се превръщат в незаменим помощник, който отлично допълва визията и излъчването ви. Тази полза не е свързана със здравето, но определено влияе на личността. Подходящи за всякакви възрасти Хубавото на очилата е, че могат да бъдат носени от абсолютно всеки и никога не излизат от мода. Разбира се, различните модели и дизайни отговарят за дадени възраст и пол, но пазара е толкова запълнен от всевъзможни цветове и комбинации, че всеки може да намери за себе си поне 3 чифта за всеки повод.

Представихме ви десет изпитани с времето ползи, които слънчевите очила могат да ви донесат. Не забравяйте, че качеството остава определящо за ефекта. Евтините и некачествени очила със сигурност няма да предпазят очите ви по начин, който малко по-скъпите и маркови модели могат. Избирайте умно и с мисъл за здравето. Инвестицията ще ви се възвърне многократно.