Евроинституциите стимулират избирателната активност с емоционален видеоклип

1
114
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Традиционно избирателната активност на изборите за европейски парламент обикновено е по-ниска от тази на националните и местните избори. Това явление не засяга само България, но и повечето страни членки на Европейския съюз.

Паралелно с предизборните кампании на политическите сили, в Европа още преди месеци стартира и информационна кампания, чиято цел е да стимулира активността на избирателите. Отчасти тя е ориентирана към най-младите европейци, но екипът на кампанията фокусира усилие и в мотивацията на техните родители.

Само за седмица един от мотивационните клипове натрупа близо 20 млн. гледания. Емоционалното видео проследява миговете на раждане на няколко деца от различни европейски страни. Зад кадър детски глас разказва за смисъла на семейството, значението на новия живот, като посланията се въртят около мотото – “Днес се родих. В какъв свят искаш да израсна?”.

Разбираемо клипът провокира и доста остри реакции и критики. Потребители в интернет обвиниха ЕП в опит за манипулация и експлоатиране на този интимен момент с политическа цел. Други пък коментират, че доста от семействата били част от “етнически малцинства”.

В условията на продължаващия процес на Брекзит, не са малко и коментаторите, които твърдят, че наближава краят на Евросъюза. Намират се обаче и такива, които отправят комплименти за изпипаната режисура и красивите послания в рекламата.

А ето я и самата нея: