Запорираха самолета и вертолета на Неймар заради неплатени данъци

1
119
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Проблемите за Неймар като че ли нямат край! След като той получи наказание от 3 мача в европейските клубни турнири заради критики към съдиите, неговият „Пари Сен Жермен“ загуби във финала за Купата на Франция от „Рен“, а бразилецът удари в лицето един от противниковите фенове, той остана и без… самолет и вертолет.

Имуществото на нападателя е запорирано от бразилските власи, които водят разследване срещу него заради неплатени данъци по трансфера му от „Сантос“ в „Барселона“ през 2013 г.

Тъй като все още двете страни не са се споразумели, както се очакваше, част от имуществото на футболиста на ПСЖ е под запор. В това число са и двете му скъпи „играчки“, с които той пътува.

Бразилските власти твърдят, че Неймар и баща му са ощетили държавната хазна при преминаването му в испанския гранд. Предложението към играча е да плати 15,7 млн. евро. Той и баща му, чрез своите адвокати, обаче преговарят сумата да бъде намалена драстично на 2,6 млн. евро.

През 2015 г. Неймар внесе в хазната 42,85 млн. евро, след като призна, че не е плащал коректно данъците на своите фирми.