Тази вечер полуфинал между „Барселона“ и „Ливърпул“ в Шампионска лига

1
154
Добави коментар

Полуфинал в тежка категория, сблъсък на нападения… това са само част от определенията за предстоящия мач между „Барселона“ и „Ливърпул“ в Шампионската лига.

Тази вечер двата тима се изправят един срещу друг на „Камп Ноу“ в първа среща от полуфиналите в турнира.

Двата отбора са стъпвали на европейския връх по пет пъти. Каталунците са на първи полуфинал от четири години насам, а мърсисайдци са финалисти от миналия сезон. Намират се в различни позиции в първенствата си – „Барса“ вече спечели шампионската титла в Ла Лига, докато „Ливърпул“ продължава ожесточената битка с „Манчестър Сити“ за върха в Англия.

В четирите си гостувания на „Камп Ноу“ активът на мърсисайдци е две победи и две равенства. „Барселона“ е спечелил последните си две гостувания на „Анфийлд“, а мениджърът на англичаните Юрген Клоп за първи път ще се изправи срещу „блаугранас“.

„Играем у дома и нямаме друга алтернатива освен победа. Прекрасно осъзнаваме, че е важно да не позволим на съперника да вкара гол. Трябва да внимаваме много, защото „Ливърпул“ умее да използва чуждите грешки и може да приключи съперника за 15 минути. Нашето предимство е, че вече спечелихме титлата в Испания, а съперникът все още се бори за трофея в Англия“, каза треньорът на „Барса“ Ернесто Валверде на пресконференцита преди мача.

„Всяка загуба е полезен опит. Естествено, никой не иска да губи, но това е силно лекарство. Загубите служат за урок. Загубих последните шест финала, в които участвах. Това едва ли са най-хубавите дни в живота ми, но пораженията не ме сломиха. За мен смисълът на живота е да опитваш отново и отново. Най-ценното на опита е как ще го използваш в бъдеще“, коментира Юрген Клоп.

И двата тима са без поражения във всички турнири от месец януари.