Тенденции при оформянето на конферентна зала

2
205
Добави коментар
oliveshotel
oliveshotel

Конферентната зала не е задължително да бъде строго и сериозно място, в което да се провежда поредното фирмено обучение. Тя е място, на което се разискват проблеми, научават се нови неща, прави се разбор на текущата работа и планове за бъдещето. Много компании нямат достатъчно място за собствена конферентна зала и за това ползват такава в бизнес хотел. Как може една конферентна зала в бизнес хотел да се превърне в приятно и уютно място и престоят в нея да донесе ползи за развитието на цялата компания?
– Добавяне на природа в помещението. Ако в дадената зала няма живи растения по обясними причини – няма място или ще пречи на свободното движение на хората вътре е добре да се провери за наличие на някакво озеленяване около самото място. На всички участници ще им бъде приятно да гледат зеленина около себе си, вместо да се разсейват с преминаващи навън автомобили например. Много добра идея е избирането на конферентна зала, която има естествена дневна светлина. Изкуственото осветление напряга допълнително очите, докато дневната светлина е далеч по – естествена за възприятието.
– Вградени в дизайна технологии. При наем на конферентна зала за дадено фирмено събитие трябва да се обърне внимание на функционалността и технологиите. Маси, в които има вградени адаптери за захранване, мултимедийни възможности и опции за безжично зареждане. Тази задача може да се окаже трудна, но въпреки това не е невъзможна. Възможностите за минимизиране на кабели в помещението ще предотврати неприятните последици свързани с тях.
– Наличие на модерно презентационно оборудване. Техническото обезпечаване на различни по големина събития е сред основните задачи на повечето бизнес хотели, така че има достатъчно атрибути за тази цел. Тенденциите при аудио-визуалната техника са намаляване на размера, но увеличаване на функционалните възможности. При подбор на зала е добре да се отбележат тези факти и да се търси максимално функционална техника, която не заема много място. Когато става дума за обзавеждане на фирмена конферентна зала изборът е безкраен, но когато се взема такава под наем може да се заложи на наличната техника или да се наеме друга високотехнологична такава.
– Гъвкавост при структурирането на местата. Оборудването на фирмена конферентна зала е доста лесно в този случай. Може например да се вземат маси с променяща се височина, така че да са удобни както за правостоящо, така и за седнало положение. Когато се ползва конферентна зала в бизнес хотел трябва да се провери доколко са възможни размествания на вече направената подредба. Леките и удобни сгъваеми маси и столове са много добро решение, така че да се постои подредба по вкуса на клиента.

Свързани