България и Бавария ще си сътрудничат в областта на сигурността

1
156
Добави коментар

България и Бавария подписаха съвместна декларация за намерение за сътрудничество в областта на сигурността и противодействието на престъпността, информира „Фокус“.

От българска страна декларацията беше подписана от министър-председателя Бойко Борисов, а от баварска от премиера Маркус Зьодер. 

Преди това двамата премиери проведоха двустранна среща. Зьодер заяви, че в тежки времена страната ни се е доказала като стабилен европейски партньор.

„България показва колко силна и стабилна е тя и колко силни, важни и значими са усилията за запазване на сигурната в границите на ЕС. България също получи подкрепа от ЕС за защитата на външната граница, но тя и със собствени средства вложи много усилия, за да осигури именно защитата на тази външна граница“, заяви още баварският премиер.

Борисов посочи, че България е на първо място в Европа по задържани, арестувани, дадени на съд и с присъди каналджии.

По думите му страната ни е доказала, че се справя с нелегалната миграция. „Мисля, че сме на първо място в Европа, което прави чест на колегите от МВР, по задържани, арестувани, дадени на съд и вече с присъди каналджии“, каза Борисов.