В Букурещ се проведе среща по проект „Финанси за социална промяна“, на която бе представено приложението BookvAR разработено…

2
255
Добави коментар
Sofia_DA
Sofia_DA

На 23 април 2019 г. в Букурещ, Румъния се проведе среща по проект „Финанси за социална промяна“. Срещата беше под формата на пичинг сесия, по време на която избрани социални предприемачи от Румъния, Молдова и България представиха своите бизнес казуси. Публиката бе съставена от разработчици на политики, експерти от регионални агенции, инвеститори със социално въздействие и партньори по проекта. Като партньор на проекта Асоциация за развитие на София представи случая на двама социални предприемачи, разработили своя продукт по време на Балканския хакатон. Те презентираха приложение наречено BookvAR, което позволява да се виждат обекти с добавена реалност (AR) в учебници като прави ученето по-ефективно и забавно за децата. Това приложение е иновативен и полезен инструмент за образование, който може да доведе до дългосрочни промени в начина на преподаване. Експертите дадоха обратна връзка на всички социални предприемачи и оцениха начина на презентиране. Те идентифицираха ключови проблеми и фактори за успех. Всички социални предприемачи получиха ценни съвети за подобряване на продуктите си и за това как да водят пичинг сесии.

Проектът е съфинансиран от Интеррег Дунав, ERDF. Повече информация може да бъде намерена на http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/finance4socialchange.