Блогът на Апостол Апостолов :: НАПРЕД КЪМ ТЕРМИНАЛ 2

1
258
Добави коментар

                                                               ДОБРЕ ДОШЛИ В ЛОНДОН

 

(…) – Ти още ли не си заминал за чужбина?        

       – Защо? И тук ми е зле…

 

В своите мечти 8-годишната Инди живее в голям дворец с широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент, момичето дели стая с брат си. Майката на Инди, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

„Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече“, обяснява Софи пред Deutsche Welle.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите. За едно двустайно жилище в Лондон трябва да наброиш между 3000 и 4000 лири стерлинги месечно! Средната работна заплата в английската столица обаче е 2416 лири стерлинги!…

Различни неправителствени организации смятат, че консервативното правителство в Англия игнорира този проблем по един скандален начин.

„От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната“, казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в Лондон е тема табу в Обединеното кралство, а всъщност може да се случи на всекиго. И най- вече на емигрантите…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.