ИЗБОРИ В ЕВРОПА 2019

1
121
Добави коментар
atti
atti

ИЗБОРИ В ЕВРОПА 2019

През май стотици милиони граждани ще изберат нов Европейски парламент.

Тези граждани на ЕС внимателно ще оценят кандидатите и програмите, преди да вземат решения, които ще оформят бъдещето на нашия континент и нашата роля на световната сцена през идните години. Европейският съюз – единствен по рода си съвместен проект, основан на мирно сътрудничество, е заплашван от сили, които се стремят да унищожат изграденото заедно от всички нас.

Това е в контраст с последните проучвания, които показват засилващо се положително отношение към ЕС. За пръв път от 1983 г. насам, 68% от гражданите са убедени, че страната им е извлякла ползи от членството си в ЕС.

И все пак ни предстои още много работа.

Трябва да променим Европа и да я направим по-ефективна, като търсим отговор на опасенията на гражданите и като надграждаме това, което вече сме постигнали.

Именно през следващите няколко месеца нашите граждани ще преценяват как и какво прави Европейският съюз, за да ги защитава, да създава нови възможности и да отстоява своя авторитет навън. Те ще очакват отговори на въпроси, свързани с миграционните потоци, сигурността, околната среда и заетостта. Трябва да работим упорито, за да запознаем гражданите ни с резултатите, които членовете на ЕП постигат ежедневно, като предложението за реформа в областта на убежището, близкото сътрудничество с Африка, борбата с тероризма, антидъмпинговите мерки за защита на работните места в Европа, търсенето на отговорност от интернет гигантите и защитата на личните данни.

От 2017 година поставихме Европейския парламент – единствената пряко избрана институция на ЕС – в центъра на дискусията за бъдещето на Европа. Правителствените ръководители се срещат с нас редовно, за да ни запознават с вижданията си. Това доведе до оживени дебати, които ще положат основата за подобряването на европейския проект.

Същевременно приветствахме над 8 000 млади хора в Страсбург и 800 хора в Брюксел, което ни даде възможност да научим повече за очакванията и опасенията на следващото поколение, но най-вече за това как заедно да постигнем напредък за Европа.

В хода на подготовката за тези избори медиите ще играят централна роля за информиране на гражданите и отразяване на общественото мнение. За проследяване на кампаниите в отделните държави членки,за разбиране на тяхното въздействие и промените, които те ще внесат в Европейския парламент през 2019 г., подготвихме онлайн пакет от информационни материали за медиите, който ще бъде актуализиран редовно. Той включва полезни контакти, обобщение на работата и постиженията ни през настоящия мандат, уеб приложение за изборите за преносими устройства, връзки към информационни бележки, графики и данни за общественото мнение, които ще Ви помогнат бързо да откриете актуална информация. Надявам се да Ви бъде полезен.

Благодаря Ви за работата, която вършите за сближаването на Европейския съюз с неговите граждани.

Антонио Таяни

Този нов, динамичен уебсайт съдържа всички изборни резултати от минали европейски избори и е вече достъпен на всички официални езици на ЕС. Уебсайтът ще бъде актуализиран в реално време във вечерта на изборите на 26 май с общите резултати от Европейските избори, включително национални разбивки, като подробностите ще се изпращат от националните органи. Предишни европейски избори Уебсайтът съдържа състава на всички предишни Европейски парламенти преди 1984 г., с разбивки от националните партии и политическите групи от 1979 г. и всички резултати на национални ниво от 2009 г. насам. Сайтът също предлага информация относно тенденции в европейските избори, като например балансираното представителство на половете.