Орлин Алексиев и изграждането на детски площадки

2
356
Добави коментар
IulianaK
IulianaK

Като майка на две малки деца – на пет и на две години знам, че е важно за най-малките представители на нашето общество, да имат къде да играят и общуват със свои връстници. И колкото повече обособени пространства има за това в града, толкова по-лесно ще можем да отвлечем вниманието им от технологиите и компютрите, с които те са се родили. Работата на Орлин Алексиев – общински съветник в Столичен общински съвет и председател на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд, спомага за създаването на все повече места, където децата ни да могат да играят в безопасност.

Безспорен факт е, че ежедневието ни е изключително динамично, но в същото време – много заседнало. Ставаме сутрин и се качваме на автомобилите си. Отиваме на работа в офиса, ползваме асансьори, стоим на стол. След работа, отново се придвижваме с автомобилите си, прибираме се в домовете си и в най-добрият случай – заспиваме в леглото си, а не пред телевизора на дивана. Колко крачки изброихте?

Днес огромна част от хората се местят към столицата или по-големите градове. Това прави живота в тях все по-натоварен и изморителен, поради липсата на всякакъв вид пространство и въздух.

Децата, като че ли са най-ощетени от сериозната урбанизация. Не си мислете, че тази тенденция не е забелязана от управниците на градовете. Все повече от проектите за строежи на жилищни комплекси в градовете, и в частност в Столицата, включват изграждането на детски градини, паркове и зони за отдих. Все пак се прави нещо по въпроса –  от Столична община обявиха информация по темата, която обобщено е следната:

В периода 2015-2018г. са построени много нови детски площадки. Тези проекти са се реализирали със средства от СОПФ, чийто председател на Съвета му за управление е Орлин Алексиев.

Близо 1,7 млн. лв.  са отделени за нови спортни площадки и съоръжения и 6 млн. лв. за рехабилитация на съществуващи обекти. Създадени са 12 нови детски площадки, които  се намират в столичните квартали Банишора – р. Сердика, кв. Дървеница – р. Студентски, кв. Захарна фабрика – р. Илинден,  в р. Лозенец и Витоша, а в централната градска част са построени две. С пари от СОПФ  се построени  и 4 нови спортни площадки в районите Красна поляна, Нови Искър – с. Световрачене, двора на 152 ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, с. Мърчаево и р. Витоша.

Според мен изглежда обнадеждаващо…

А според теб?