Караниколов: Над 1600 ученици се включиха в обучение чрез работа

1
175
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Над 1600 ученици от 32 професионални гимназии се включиха в обучение чрез работа в рамките на проекта “Домино”, който приключи през 2018-а година. Тази статистика представи министърът на икономиката Емил Караниколов по време на кръгла маса за дуалното и професионалното образование „Знам, мога, богат съм и щастлив“. Тези младежи се възползваха от възможността да натрупат опит в 170 предприятия от цяла България.

”Благодарение на приложението на дуалното обучение, младите хора започват да работят в приоритетни сектори на икономиката и в такива, в които бизнеса изпитва трудности с намирането на кадри“, поясни министърът. Такива сектори са машиностроене, електротехника, хранително-вкусова промишленост, газова техника, туризъм, автомобилна и промишлена мехатроника и мебелно производство.

Министерството на икономиката участва съвместно с Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика  в изпълнението на проект “Швейцарска подкрепа за въвеждане на принципите на дуалното обучение в българската образователна система“ – „Домино“.