Как да изберем блендер ?[Ревю-мнение-цени]

1
138
Добави коментар

Как да изберем блендер ?

Блендерът е едно незаменимо кухненско устройство за преработка (смилане, разбъркване, разбиване и др.) на различни продукти. В нашия онлайн магазин ви представяме богато разнообразие от блендери. Различните модели се отличават по своята мощност, по своите съставни части, функционалност, дизайн и цена.

Какъв блендер е добре да купя?

-изпълнява максимален брой функции или най-обикновен блендер, който минимизира функциите си само до най основните?

Как да открия най-добрия модел за мен? 

За отговорите на тези въпроси ще ви помогне именно тази статия, защото в нея обстойно ще ви обясним какво да търсите при избора на блендер, за да може да вземете най-правилното решение за вас.

Типове блендери

– основен тип блендер – статичен. 

При статичните блендери моторът е монтиран в пластмасов или метален корпус. Той се поставя върху масата и работи самостоятелно, без да е необходимо да се придържа с ръка. Устройството има и контролен панел. Върху блендера е монтирана стъклена или пластмасова кана. В долната част има нож, който може да се сваля. С негова помощ се получава по-бързо смилане и смесване на продуктите. Капацитетът на каната на стационарния блендер зависи от модела, но в повечето случаи е 1–2 l.

Мощност на блендера Колкото е по-мощен блендера, толкова по-бързо работи той и се справя по-добре с по-твърди продукти. Ако вие искате не просто да направите пюре, да приготвите супа или смути, но и да нарежете ядки, да смелите кафе, да нарежете твърдо сирене, да натрошите лед, е необходимо да закупите модел с капацитет до 800 W. Също така могат да си открият и модели с капацитет над 1500 W, които много бързо ще се справят дори и с най-трудните за смилане и рязане продукти. Предлагат се и блендери с капацитет до 500 W, които са доста подходящи за смесване и разбиване, приготвяне на картофено пюре и бебешки храни.

Скорост на работа Скоростта на работа (въртене на ножа) при съвременните блендери може да бъде до 30. Различните скорости на обработка са подходящи за различни видове продукти. Както вече споменахме, колкото по-висока е скоростта, толкова по-бърз е процесът. 

Много блендери имат импулсен режим (понякога може импулсният режим да е единствен – има доста подобни модели): потребителят трябва да задържи съответния бутон, защото ако бъде освободен, устройството ще се изключи. Това се прави с цел осигуряване на безопасна работа, за да се предотврати прегряването на двигателя. Съществуват и модели, на които се показва избраната скорост на дисплея. Въпреки това, наличието на дисплея при блендерите не е необходимо. 

Струва си да закупите блендер с максимален брой скорости само ако сте ентусиазиран готвач и ви се налага често да приготвяте много разнообразни по вид ястия. В този случай, може би, много рецепти ще изискват точни пропорции и много чиста работа на смесителя. В повечето случаи, за смилане, разбиване и смесване, например, 10-12 скорости и дори по-малко са напълно достатъчни. Освен това се продават блендери, на чиито корпуси няма цифрови обозначения: интензивността се регулира от силата на натискане на бутона за захранване на блендера (потребителят трябва да го задържи, за да може блендерът да работи). Такива модели са например в продуктовите линии на Philips. Те са доста удобни за използване. 

Пълен комплект и функционалност При някои модели производителите предоставят различни допълнителни дюзи и аксесоари, които разширяват функционалността на устройството. Предлагат се модели с отделен нож за рязане на лед. Също така при някои модели на мястото на основната кана, може да се намира малка мелничка с ножове. Това предполага обработка на малки по грамаж продукти. 

Може би основният „трик“ на блендерите в контекста на тяхната допълнителна функционалност е режимът суповарка. Има модели блендери, в които могат да се смилат и смесват продукти, а след това се готви супата от получената смес в същия контейнер. Такива блендери се препоръчват предимно за любителите на пюре. В такива устройства можете да приготвите и други ястия като например конфитюр. Ако уредът има режим „Супа“, каната обикновено е направена от неръждаема стомана, поради високите температури по време на варенето. Преди да купите блендер, трябва да вземете решение за това каква функционалност ви е необходимо да има той.

Материал на каните Купувачите често се интересуват дали е по-добре да се закупи блендер със стъклена или пластмасова кана. Обикновено предлаганите модели са със стъклени кани. Но стъклените кани имат един основен недостатък – те са доста тежки. Като се добави и теглото на съдържанието се оказва, че блендерите със стъклени кани не са удобни за всички. Затова не трябва да се пренебрегват блендерите с пластмасови кани. Доказано е, че пластмасата е по-устойчива на капки от стъклото. Често моделите блендери с пластмасови кани са по-евтини. 

Материал на корпуса Корпусът на блендера при подвижните и статичните модели може да бъде два вида – пластмасов или метален. Металният може да бъде изработен от неръждаема стомана или алуминий. Моделите блендери с метални корпуси обикновено са по-скъпи, но не придават някакви специални оперативни предимства. . Но затова пък са по-здрави и имат обикновено по-дълъг срок на употреба. В основата на котпуса са поставени вложки против плъзгане. Те могат да бъдат от каучук или гума. Често се използва мека пластмаса, която предотвратява подхлъзване на устройството.

Какъв блендер да избера? И все пак какъв модел е по-добре да купя? 

Всичко зависи от това какво и как се готви и от наличното пространство в кухнята. Дали ще има към него някакви допълнителни аксесоари отново записи от това какво ще бъде неговото предназначение. Ако често ще ви се налага да смилате малки по обем продукти като чесън и лук, е добре да си закупите блендер с мелничка. Такъв модел ще ви спести време и е по-удобен за употреба

10 ТОП – Най – купувани блендери
1.Блендер Star-Light BW-500BR

Блендер Star-Light BW-500BR, 500W, 1.5 л, Стъклен съд, Функция Pulse, Черен/Червен Започнете сутринта с усмивка Осигурете на тялото си прекрасна сутрин с пресен натурален плодов или зеленчуков сок, без консерванти, добавки или оцветители. Спазването на здравословна диета включва приемането на пресни плодови и зеленчукови сокове. Те са богат източник на витамини и антиоксиданти, необходими за детоксикация, регенериране на тъкани и, не на последно място, за подобряване на метаболизма както на деца, така и на възрастни. В този контекст, блендера Star-Light BW-500BR ви идва на помощ със следните предимства, които го отличават от много други продукти в своята категория. Мощност 500W Мотор с мощност 500W позволява обработка на широка гама хранителни продукти, без особено усилие. 2 степени – функция Puls Можете да правите всичко от крем супи до сосове, шейкове или смути. Контролът на скоростта позволява неограничена гъвкавост и импулсната функция осигурява прецизност, когато ви 

2. Мини блендер + Чопър Concept SM3393

Мини блендер + Чопър Concept SM3393, 700W, 1.2 л, 3 съдове tritan, 2 x 570 мл, 1 x 400 мл, Зелен – Компактно устройство със забележителна мощност и аксесоари; – Вече няма да се нуждаете от много кухненски уреди! Благодарение на аксесоарите си, Concept предоставя многобройни възможности; – Позволява да смелите месо в големия 1.2-литров съд, също така и кафе или подправки, или дори да смесите плодове или зеленчуци; – Тялото на уреда е изработено от неръждаема стомана с гумирана повърхност, която няма да ви се изплъзне от ръцете; – Висококачествена неръждаема стомана и мощност от 700 вата, за непобедим и незабравим дует! Чопър Работата в кухнята ще стане по-лесна благодарение на практичният чопър. Той ще ви помогне да приготвите пюре, бебешки закуски, различни видове майонеза, смлян лед и ядки или дори месо! Ножовете са разположени на две нива и по този начин осигуряват перфектен резултат всеки път, независимо от ползваната съставка! Мелница Няма нищо по-приятно, от това да се насладите на прясно смляно кафе и неговия божествен аромат. Благодарение на 700 ватовата мелничка, можете да изживеете мечтата си всяка сутрин. Позволява да се приготви фино или грубо – в зависимост от предпочитанията и продължителността на процеса на смилане. Но мелничката позволява да смелите много повече от едно кафе! Смила също подправки, ядки, зелечуци, макови семена, чиа семена или захар. Освен това определено ще оцените лекотата на употреба на уреда. Контейнерът е прозрачен, така че по всяко време да виждате колко фина или груба е съставката, и да изключите, когато пожелаете. Пълен с енергия! Concept може да се похвали с консумация на енергия от 700 W, което го прави непобедимо устройство за своята категория. малчуганите. Всеки член на семейството може да приготви своя собствен шейк, на вкус. Допълнителните съдове са практични и само за един човек – просто се наслаждавайте на комфорта, когато не се налага да миете съдовете по всяко време.

3. Блендер Star-Light BG-800SS, 800W

Блендер Star-Light BG-800SS, 800W, Електронно регулиране, 5 предварително зададени програми, LCD дисплей, Inox Започнете сутринта с усмивка

Осигурете на тялото си пресен натурален сок от плодове и зеленчуци, без консерванти, хранителни добавки или оцветители. Приемането на здравословна диета включва консумация на пресни сокове от плодове и зеленчуци. Те са богат източник на витамини и антиоксиданти, необходими за детоксикация, регенерация на тъканите и не на последно място за подобряване на метаболизма както за деца, така и за възрастни.

4. Блендер StarLight Toro, 1000 W

Можете да правите с него всичко, от супи и сосове до кремове и шейкове. Променлив контрол на скоростта позволява неограничена гъвкавост и точност.

Стъклената купа с капацитет 1.5 л е достатъчно голяма за всички ваши рецепти. Купата, капака и ножовете се мият лесно на ръка или в съдомиялна машина.Мощен и безопасен при употреба, Star-Light TORO 1000 W значително съкращава времето за приготвяне.

5. Нутри блендер Heinner HSB-1000

NutricionVita Sport 1000, Мощност: 1000 W, Обороти: 12000-20000 rpm, Стоманени остриета, 2 контейнера от титан 0.5 & 1.0 л, 2 капака за съхранение, 1 капак “Готов за път”

6. Нутри Блендер екстрактор ZEPHYR ZP 1162 NB

Нутри блендер екстрактор ZEPHYR ZP 1162 NB – 1200W Желаете най-добрия продукт за приготвянето на здравословно и пълно с витамини питие? Пълноценни шейкове и смутита, които да ви помогнат да се преборите с различни заболявания, загуба на тегло, както и да постигнете по-младо изглеждаща и свежа кожа. Тайната е в екслузивната технология, която ползва мощният 1200W мотор на новия Нутри Блендер Zephyr, и в цикличното въртене на ножовете, които гарантират бързо и прецизно смилане на продуктите. Тази технология нарязва и смила както семената, така и ципите, където се съдържат най-полезните витамини! За разлика от сокоизстисквачките и обикновените блендери, които просто изцеждат и притискат плодовете, Нутри Блендерът е мощен екстрактор на всички полезни вещества, които се съдържат в продуктите. Вие единствено добавяте любимите си плодове, зеленчуци и ядки, заедно с малко вода, и получавате вкусно, гладко и приятно за пиене смути. Най-хубавото е, че отнема само секунди да приготвите всичко, и още няколко секунда след това да измиете продукта.

7. Блендер Philips Avance Collection HR3652/00

Мощен 1400 W, 35,000 об/мин. Стабилно стоящ благодарение на четири гумени крачета прилепващи към плота,, Стъклена купа, остриета от неръждаема стомана Механичен контролен панел Предназначение за пасиране, смилане, мелене LED индикатор, Oтнема 65% по-малко време или използва 50% по-малко енергия – благодарение на опциите SpeedPerfect и EcoPerfect.

8. Блендер Tefal High speed blender BL936E38

Блендер Tefal High speed blender BL936E38, 1500W, 10 степени, 45.000 об/мин, Функция Pulse, 2.9 л, Нож с 6 остриета, 6 програми, Сребрист Tripl’Ax Pro технология: революционни остриета от Tefal

6 ножчета от неръждаема стомана, съчетаващи 3 допълнителни действия гарантират перфектни резултати при блендирането.

Новият блендер на Tefal е базиран на технологията Tripl’Ax Pro®, с 6 устойчиви остриета и свръхмощен двигател.

UltraBlend осигурява винаги изключителни резултати при блендирането с помощта на 6 автоматични програми и ръчно управление, които предлагат възможност за ползване при подготовката на широка гама от продукти.

UltraBlend осигурява изключителни резултати при смесване с 6 предварително зададени програми (Smoothie, Ice Crushing, Fresh Mix, Sorbet, Фъстъци, ядки и самопочистване) и ръчно управление, предлагайки възможност за ползване в случай на приготвяне широка гама от ястия. С ултра високоскоростния блендер UltraBlend+ получавате перфектни резултати до 15 пъти по-фини благодарение на 45 000 оборота в минута!**

Новият Tefal се основава на технологията Tripl’Ax Pro®, включваща 6 ножа от неръждаема стомана и мощен1500 W двигател.

UltraBlend+ осигурява изключителни резултати при блендирането с помощта на 6 автоматични програми и ръчен контрол, така че да можете да се насладите на вкусни и пълни с витаминни продукти.

** vs. обикновен блендер Tefal. Открийте UltraBlend и иновационната технология Tripl’Ax Pro!

Tripl’Ax Pro комбинира допълнителни действия, за да постигне перфектни резултати:

– 2 назъбени остриета нагоре, за да създадат циклонен ефекти и да гарантират хомогенно смесване без остатъци; – 2 хоризонтални остриета: 1 назъбено + 1 за екстремно смесване на всички видове съставки, включително кубчета лед; резултатите винаги са много добри; – 2 остри остриета, насочени надолу, за да се гарантира, че няма да останат парчета на дъното на контейнера. 45,000 об/мин*

*45 000 об/мин: резултатът от перфектното смесване е до 15 пъти по-фин в сравнение с обикновения блендер**. Ръба на острието се движи с повече от 460 км/ч.

** vs. обикновен блендер Tefal. Ultrafresh+ от Tefal разполага с 6 предварително програмирани програми (смути, лед, супа, сорбет, лешници и самопочистваща функция), за да подготвите многобройни вкусни и здравословни ястия за приятели и семейството. Просто добавете съставките в контейнера на миксера и изберете подходящата функция, за да се насладите на хранителни продукти или приготвите изискани коктейли.

Искате ли повече гъвкавост в кухнята? С новия Ultrablend+ можете да направите вкусна супа, кремообразен сос, перфектен за основни ястия, като само просто натиснете един бутон. Искате сурови вегитарянски рецепти? Нищо по-просто! С Teflon Ultrablend+ лесно приготвяте всичко от предпочитаните съставки. Няма да има нужда да от филтриране благодарение на високата скорост, която просто раздробява съставките.

Функцията за автоматично почистване и съвместимостта на подвижните компоненти със съдомиялна машина предоставят лесно почистване след всяка употреба. Перфектните резултати с блендера, персонализирайки с лекота според предпочитанията си. Издръжлив мотор с мощност от 1500W. Миксерът разполага със здрав и мощен двигател, способен да приготвя супи, сосове и много други ястия. Пластмасова купа с голям капацитет. Ултра-устойчива купа с капацитет от 2 л: без пукнати, мирис или BPA. Аксесоар за смесване и натискане Миксерът има аксесоар за смесване и натискане на най-твърдите храни. Интуитивен цифров екран Интуитивният екран предлага голямо удобство при употреба.

9. Блендер Star-Light Pro DBB-2018W

Осигурете на тялото си свеж натурален сок от плодове и зеленчуци, без консерванти, хранителни добавки или оцветители. Спазването на здравословна диета включва консумацията на пресни плодови и зеленчукови сокове. Те са богат източник на витамини и антиоксиданти, необходими за детоксикация, регенерация на тъканите и не на последно място за подобряване на метаболизма както на деца, така и на възрастни. Децата ще се радват на повече енергия и ще се научат на здравословен начин на живот, а възрастните ще се възползват от детоксикацията в условията на все по-голямо „натрупване“ на хранителни добавки, консерванти или оцветители. В този контекст, блендерът Star-Light DBB-2018W идва на помощ със следните предимства, които го отличават от много други продукти в своята категория: Голям капацитет – 2 л  Това, което няма да ви кара да чакате твърде дълго, когато каните най-добрите си приятели, семейство или колеги на масата и не искате да „дискриминирате“ например, „кой ще получи първата порция“. Големият капацитет на купата ви дава възможност да подготвите цялото количество за всички, без да се създават неудобни ситуации. Висока скорост – 28000 об/мин

Високата скорост ускорява процеса на приготвяне, като по този начин помага за по-добро съхранение на хранителните вещества, витамините и ензимите, които се разрушават чрез нагряване. LCD екран – Цифрово управление  Цифровият екран съдържа 6 функции, които ще ви помогнат да приготвите по-лесно и по-бързо смутита, бадемово мляко, плодови и зеленчукови сокове, супер кремове или млечни шейкове. В допълнение към 6-те клавишни комбинации, той разполага с бутон Inching, който повишава скоростта на блендера, когато е натиснат и възвръща първоначалната му скорост, когато не е натиснат.

10. Блендер CASO B2000

Високоскоростен блендер CASO B2000, за кълцане, разбиване и смесване. Материал: неръждаема стомана, пластмасова конструкция (безопасна за контакт с храна – BPA Free – свободни от бисфенол А) Солиден корпус изработен от полирана неръждаема стомана Кана изработена от висококачествена пластмасова констукция с капацитет 2 литра Подвижен капак с отвор Възможност за добавяне на продукти по време на работният процес през отвора на капака Нож изработен от неръждаема стомана 4 броя лазерно заточени остриета на ножа Висока скорост на работа: 32 000 оборота / минута Въртящ бутон за плавна настройка на скоростта Пулс функция Възможност за трошене на малки кубчета лед чрез използване на пулс функцията Метален задвижващ елемент на ножовете Сменяем гумен елемент за контакт между ножовете и двигателя 2 броя резервни гумени елемента включени в комплекта. Ножовете не се отделят от дъното на каната, но това не пречи на нейното качествено почистване след употреба. Лесно почистване на каната под течаща вода. Обезопасена верига на работа не позволяваща на блендера да се включи ако каната не е поставена правилно. Вакуумни крачета за по-добра стабилност при употреба. Блендера е идеален за приготвянето на сокове, фрешове, смутита, диетични плодови и зеленчукови напитки, спортни шейкъри и много други полезни и тонизиращи напитки Мощност: 2000 W Захранване: 220-240 V, 50/60 Hz Модел: B 2000 / 3614 Размери: 190 х 210 х 470 mm Тегло: 4,9 kg Гаранция: 24 месеца! Уреда не е подходящ за професионална употреба!

Блендер Heinner HBL-HS2000SL, High power, 2200 W

Мощен 2200 W Блендер стабилно стоящ благодарение на анти плъзгаща система Купата с голям обем от 2 литра изработена от тритан. Остриета са от неръждаема стомана. Механичен контролен панел С функци за смесване, мелене, Трошене на лед. С (3 + Импулси) скорости