Общинският съвет по наркотични вещества, Радио Благоевград и Телевизия „Дартс“ обявяват конкурс „Избери живота“

1
187
Добави коментар

Радио Благоевград в партньорство с Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград и Телевизия „Дартс“ обявяват конкурс за аудио и видео клип за превенция на наркоманиите под мотото „Избери живота“. Инициативата е с подкрепата на РУО Благоевград.

В конкурса могат да участват ученици от 5-ти до 12-ти клас от цялата страна, като награди ще бъдат раздадени в две категории – от 5-ти до 7-ми клас и от 8-ми до 12-ти клас. Най-добрите клипове ще бъдат излъчвани по Радио Благоевград и по Телевизия „Дартс“.  Конкурсът стартира на 9 май и ще продължи до 6 септември.

Аудио и видео клиповете трябва да са с времетраене от 30 секунди до 1 минута, могат да се изпращат на имейл адрес: [email protected] до 6 септември 2019г. Награждаването ще бъде на 17 септември 2019г. в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

Конкурсът е част от националната кампания „Избери живота“, която Българското национално радио стартира съвместно Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, неправителствени организации. В кампанията се включват още музиканти, артисти, спортисти, социолози, университетски преподаватели, представители на Асоциация „Родител“, на Сдружение „Майки срещу дрогата“, на „Национален фокусен център за наркотици и наркомании“ към Националния център за наркомании, на Сдружение на родители „Бъдеще без дрога“ и  Фондация „Конкордия“, която работи с младежи от рисковите групи. Владимир Ампов-Графа подарява своята песен „Изкуствен елемент“ на кампанията.„Избери живота“.

Кампанията цели да се провокира обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества. Да се проследи пътят на дрогата и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ. Също и да се популяризират положителните примери на хора, които са се освободили от тази зависимост.